Chili con Quorn

Chili Con Veggie

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Rotselleri
    400 g
  • Vitlök, klyfta
    4 st
  • Morötter
    2 st
  • Krossade tomater, chilikryddade
    800 g
  • Lök gul
    2 st
  • Grönsaksfond
    3 msk
  • Honung
    3 msk
  • Lagerblad
    4 st
  • Kinesisk soja
    3 msk
  • Hickory Liquid smoke
    2 msk
  • Malen spiskummin
    14 g
  • Chili spice mix
    2 msk
  • Tillbehör
  • Vatten till utspädning
  • Tomatsallad
  • Gräddfil
  • Kokt ris
  • Salt och peppar, efter smak
  • lime, saften
    1 st
  • Rapsolja vid stekning
  • kokta bönor
    500 g

TILLAGNING

  1. 1. Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar.

  2. 2. Fräs, lök och grönsaker i olja i en stor tjockbottnad kastrull.

  3. 3. Tillsätt Veggie färs och övriga ingredienser utom bönor. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 20 minuter.

  4. 4. Tillsätt bönorna och späd eventuellt med vatten.

  5. 5. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med koriander.

  6. Tips!

  7. Servera med ris eller bröd.

  8. En lakto-vegetarisk chili sin carne med Veggie färs, en färs gjord på sojaprotein. Smakrik och mustig chili som passar likaväl på restaurangen som på caféet. Ett perfekt val till den vegetariska menyn.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    340,91 kcal
  • Energi (kJ)
    1426,47 kJ
  • Fett
    8,04 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,45 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,79 g
  • Mättade fettsyror
    0,94 g
  • Fiber
    14,46 g
  • Järn
    5,80 mg
  • Kalcium
    223,24 mg
  • Kalium
    926,92 mg
  • Kolhydrat
    33,80 g
  • Disackarider
    2,74 g
  • Monosackarider
    9,50 g
  • Sackaros
    2,57 g
  • Magnesium
    167,81 mg
  • Natrium
    775,22 mg
  • Niacin
    3,44 mg
  • Protein
    25,73 g
  • Riboflavin
    0,37 mg
  • Tiamin
    0,67 mg
  • Vatten
    269,18 g
  • Vitamin B6
    0,68 mg
  • Vitamin C
    28,14 mg
  • Vitamin E
    4,76 mg
  • Zink
    2,98 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet