Chili Con Veggie
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rotselleri400 g
- Vitlök, klyfta4 st
- Morötter2 st
- Krossade tomater, chilikryddade800 g
- Lök gul2 st
- Grönsaksfond3 msk
- Honung3 msk
- Lagerblad4 st
- Kinesisk soja3 msk
- Hickory Liquid smoke2 msk
- Malen spiskummin14 g
- Chili spice mix2 msk
- Tillbehör
- Vatten till utspädning
- Tomatsallad
- Gräddfil
- Kokt ris
- Salt och peppar, efter smak
- lime, saften1 st
- Rapsolja vid stekning
- kokta bönor500 g
TILLAGNING
1. Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar.
2. Fräs, lök och grönsaker i olja i en stor tjockbottnad kastrull.
3. Tillsätt Veggie färs och övriga ingredienser utom bönor. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 20 minuter.
4. Tillsätt bönorna och späd eventuellt med vatten.
5. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med koriander.
Tips!
Servera med ris eller bröd.
En lakto-vegetarisk chili sin carne med Veggie färs, en färs gjord på sojaprotein. Smakrik och mustig chili som passar likaväl på restaurangen som på caféet. Ett perfekt val till den vegetariska menyn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)340,91 kcal
- Energi (kJ)1426,47 kJ
- Fett8,04 g
- Enkelomättade fettsyror1,45 g
- Fleromättade fettsyror3,79 g
- Mättade fettsyror0,94 g
- Fiber14,46 g
- Järn5,80 mg
- Kalcium223,24 mg
- Kalium926,92 mg
- Kolhydrat33,80 g
- Disackarider2,74 g
- Monosackarider9,50 g
- Sackaros2,57 g
- Magnesium167,81 mg
- Natrium775,22 mg
- Niacin3,44 mg
- Protein25,73 g
- Riboflavin0,37 mg
- Tiamin0,67 mg
- Vatten269,18 g
- Vitamin B60,68 mg
- Vitamin C28,14 mg
- Vitamin E4,76 mg
- Zink2,98 mg