Pease burgare med ädelost och cheddar

Burgare med ädelost och cheddar

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Hamburgerbröd
    700 g
  • Farinsocker
    2,50 msk
  • Ädelost
    300 g
  • Rödlök
    3 st
  • Smör till stekning
    50 g
  • Kruksallad
    200 g
  • Cheddarost
    150 g
  • Majonnäs
    5 dl
  • Salladslök
    50 g
  • Tomat
    400 g
  • BBQ-sås
    100 g

TILLAGNING

  1. 1.  Karamellisera löken genom att bryna löken på medelvärme med smör och farinsocker.

  2. 2.  Stek Vegansk burgare på hög värme med lite matfett till att den har fått en fyn stekyta.

  3. 3.  Lägg cheddarost och ädelost på burgaren efter första vändningen och låt osten smälta lite innan montering av burgaren påbörjas.

  4. 4.  Skiva tomat och salladslök. Grovhacka rödlök.

  5. 5.  Montera burgaren med bröd och övriga ingredienser.

    Tips!
    Servera gärna med lite ugnsrostad klyftpotatis för att göra rätten extra mättande.

    Denna lakto-ovo-vegetariska burgare på ärtprotein med ädelost, karamelliserad rödlök och BBQ-sås passar bra att servera så väl på restaurangen eller i matsalen. Ett perfekt tillägg på den vegetariska menyn för alla som älskar mer klimatsmarta alternativ.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    989,39 kcal
  • Energi (kJ)
    4141,36 kJ
  • Fett
    68,13 g
  • Enkelomättade fettsyror
    12,56 g
  • Fleromättade fettsyror
    24,94 g
  • Mättade fettsyror
    16,17 g
  • Fiber
    6,44 g
  • Järn
    1,14 mg
  • Kalcium
    266,71 mg
  • Kalium
    320,35 mg
  • Kolesterol
    112,19 mg
  • Kolhydrat
    47,66 g
  • Disackarider
    4,76 g
  • Monosackarider
    4,53 g
  • Sackaros
    3,44 g
  • Magnesium
    36,98 mg
  • Natrium
    886,87 mg
  • Niacin
    2,47 mg
  • Protein
    44,48 g
  • Riboflavin
    0,34 mg
  • Tiamin
    0,21 mg
  • Vatten
    110,09 g
  • Vitamin B12
    1,16 µg
  • Vitamin B6
    0,33 mg
  • Vitamin C
    8,16 mg
  • Vitamin D
    0,33 µg
  • Vitamin E
    3,57 mg
  • Zink
    2,46 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet