Burgare med ädelost och cheddar
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hamburgerbröd700 g
- Farinsocker2,50 msk
- Ädelost300 g
- Rödlök3 st
- Smör till stekning50 g
- Kruksallad200 g
- Cheddarost150 g
- Majonnäs5 dl
- Salladslök50 g
- Tomat400 g
- BBQ-sås100 g
TILLAGNING
1. Karamellisera löken genom att bryna löken på medelvärme med smör och farinsocker.
2. Stek Vegansk burgare på hög värme med lite matfett till att den har fått en fyn stekyta.
3. Lägg cheddarost och ädelost på burgaren efter första vändningen och låt osten smälta lite innan montering av burgaren påbörjas.
4. Skiva tomat och salladslök. Grovhacka rödlök.
5. Montera burgaren med bröd och övriga ingredienser.
Tips!
Servera gärna med lite ugnsrostad klyftpotatis för att göra rätten extra mättande.
Denna lakto-ovo-vegetariska burgare på ärtprotein med ädelost, karamelliserad rödlök och BBQ-sås passar bra att servera så väl på restaurangen eller i matsalen. Ett perfekt tillägg på den vegetariska menyn för alla som älskar mer klimatsmarta alternativ.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)989,39 kcal
- Energi (kJ)4141,36 kJ
- Fett68,13 g
- Enkelomättade fettsyror12,56 g
- Fleromättade fettsyror24,94 g
- Mättade fettsyror16,17 g
- Fiber6,44 g
- Järn1,14 mg
- Kalcium266,71 mg
- Kalium320,35 mg
- Kolesterol112,19 mg
- Kolhydrat47,66 g
- Disackarider4,76 g
- Monosackarider4,53 g
- Sackaros3,44 g
- Magnesium36,98 mg
- Natrium886,87 mg
- Niacin2,47 mg
- Protein44,48 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten110,09 g
- Vitamin B121,16 µg
- Vitamin B60,33 mg
- Vitamin C8,16 mg
- Vitamin D0,33 µg
- Vitamin E3,57 mg
- Zink2,46 mg