Bulgurpytt med halloumi
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- haricots verts800 g
- körsbärstomater200 g
- halloumi500 g
- citron5 st
- Tzatziki
- grekisk yoghurt5 dl
- gurka, riven500 g
- Persilja1 msk
- vitlök, pressad20 g
TILLAGNING
1. Tillaga Bulgurpytt enligt anvisning på förpackningen.
2. Dela citronerna i två och grilla tills de får färg.
3. Grilla eller stek halloumi tills den fått en fin yta.
Tzatziki
Rör samman grekisk yoghurt, riven gurka, pressad vitlök och persilja. Krydda med salt och peppar.
Servera bulgurpytten i skålar och toppa med tillbehören.
Tips!
Servera gärna ett gott bröd till.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)390,78 kcal
- Energi (kJ)1635,21 kJ
- Fett17,15 g
- Enkelomättade fettsyror4,03 g
- Fleromättade fettsyror0,93 g
- Mättade fettsyror10,88 g
- Fiber6,50 g
- Järn2,13 mg
- Kalcium438,31 mg
- Kalium585,41 mg
- Kolesterol56,50 mg
- Kolhydrat38,14 g
- Disackarider2,34 g
- Monosackarider3,46 g
- Sackaros0,79 g
- Magnesium106,85 mg
- Natrium903,24 mg
- Niacin3,04 mg
- Protein17,64 g
- Riboflavin0,30 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten377,53 g
- Vitamin B120,76 µg
- Vitamin B60,38 mg
- Vitamin C54,15 mg
- Vitamin D0,12 µg
- Vitamin E1,09 mg
- Zink2,80 mg