Bulgurpytt med halloumi

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • haricots verts
    800 g
  • körsbärstomater
    200 g
  • halloumi
    500 g
  • citron
    5 st
  • Tzatziki
  • grekisk yoghurt
    5 dl
  • gurka, riven
    500 g
  • Persilja
    1 msk
  • vitlök, pressad
    20 g

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga Bulgurpytt enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2. Dela citronerna i två och grilla tills de får färg.

  3. 3. Grilla eller stek halloumi tills den fått en fin yta.

  4. Tzatziki

  5. Rör samman grekisk yoghurt, riven gurka, pressad vitlök och persilja. Krydda med salt och peppar.

  6. Servera bulgurpytten i skålar och toppa med tillbehören.

  7. Tips!

  8. Servera gärna ett gott bröd till.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    390,78 kcal
  • Energi (kJ)
    1635,21 kJ
  • Fett
    17,15 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,03 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,93 g
  • Mättade fettsyror
    10,88 g
  • Fiber
    6,50 g
  • Järn
    2,13 mg
  • Kalcium
    438,31 mg
  • Kalium
    585,41 mg
  • Kolesterol
    56,50 mg
  • Kolhydrat
    38,14 g
  • Disackarider
    2,34 g
  • Monosackarider
    3,46 g
  • Sackaros
    0,79 g
  • Magnesium
    106,85 mg
  • Natrium
    903,24 mg
  • Niacin
    3,04 mg
  • Protein
    17,64 g
  • Riboflavin
    0,30 mg
  • Tiamin
    0,21 mg
  • Vatten
    377,53 g
  • Vitamin B12
    0,76 µg
  • Vitamin B6
    0,38 mg
  • Vitamin C
    54,15 mg
  • Vitamin D
    0,12 µg
  • Vitamin E
    1,09 mg
  • Zink
    2,80 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet