Broccolimedaljong med bulgurpytt
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,20 kg
- Vitlökssås
- Créme fraiche200 g
- Majonnäs200 g
- Flytande Honung3 msk
- Vitlöksklyftor5 st
TILLAGNING
Tillaga broccolimedaljongerna och grekisk bulgurpytt enligt anvisning på förpackningarna.
Vitlökssås
1. Pressa vitlöksklyftorna i en bunke.
2. Tillsätt övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar.
Tips!
Toppa gärna rätten med färsk basilika innan servering.
Ett smarrigt lakto-vegetariskt recept. Den krämiga medaljongen, gjord på bl.a. broccoli och morot, går snabbt att värma i ugnen. En lättlagad och god maträtt som passar bra i storkök.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)621,34 kcal
- Energi (kJ)2599,62 kJ
- Fett28,94 g
- Enkelomättade fettsyror7,36 g
- Fleromättade fettsyror12,01 g
- Mättade fettsyror6,71 g
- Fiber9,83 g
- Järn3,22 mg
- Kalcium161,44 mg
- Kalium670,54 mg
- Kolesterol93,07 mg
- Kolhydrat69,55 g
- Disackarider2,71 g
- Monosackarider6,21 g
- Sackaros2,04 g
- Magnesium136,46 mg
- Natrium1368,83 mg
- Niacin4,38 mg
- Protein15,72 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,25 mg
- Vatten316,16 g
- Vitamin B120,47 µg
- Vitamin B60,42 mg
- Vitamin C14,67 mg
- Vitamin D0,34 µg
- Vitamin E3,31 mg
- Zink2,46 mg