Broccolimedaljong med grekisk bulgurpytt och vitlökssås

Broccolimedaljong med bulgurpytt

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillaga broccolimedaljongerna och grekisk bulgurpytt enligt anvisning på förpackningarna.

  2. Vitlökssås

  3. 1. Pressa vitlöksklyftorna i en bunke.

  4. 2. Tillsätt övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar.

  5. Tips!

  6. Toppa gärna rätten med färsk basilika innan servering.

  7. Ett smarrigt lakto-vegetariskt recept. Den krämiga medaljongen, gjord på bl.a. broccoli och morot, går snabbt att värma i ugnen. En lättlagad och god maträtt som passar bra i storkök.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    621,34 kcal
  • Energi (kJ)
    2599,62 kJ
  • Fett
    28,94 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,36 g
  • Fleromättade fettsyror
    12,01 g
  • Mättade fettsyror
    6,71 g
  • Fiber
    9,83 g
  • Järn
    3,22 mg
  • Kalcium
    161,44 mg
  • Kalium
    670,54 mg
  • Kolesterol
    93,07 mg
  • Kolhydrat
    69,55 g
  • Disackarider
    2,71 g
  • Monosackarider
    6,21 g
  • Sackaros
    2,04 g
  • Magnesium
    136,46 mg
  • Natrium
    1368,83 mg
  • Niacin
    4,38 mg
  • Protein
    15,72 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,25 mg
  • Vatten
    316,16 g
  • Vitamin B12
    0,47 µg
  • Vitamin B6
    0,42 mg
  • Vitamin C
    14,67 mg
  • Vitamin D
    0,34 µg
  • Vitamin E
    3,31 mg
  • Zink
    2,46 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet