Broccoli- och spenatsoppa med kokosmjölk och halloumi
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök1 st
- Vitlöksklyfta1 st
- Chili1 msk
- Rapsolja2 msk
- Kokosmjölk800 g
- Vatten5 dl
- Grönsaksfond3 msk
- 200 g
- Limejuice15 g
- Rapsolja2 msk
- Halloumi500 g
TILLAGNING
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs lätt i olja tillsammans med chilin.
3. Tillsätt kokosmjölk, vatten, grönsaksfond, broccolipuré och spenatpuré.
4. Smaka av med lime, salt och peppar.
5. Tärna och stek halloumi tills den blir gyllenbrun.
6. Toppa soppan med den stekta halloumin.
Tips!
Toppa soppan med några ärtskott för extra piff.
Att använda våra puréer som bas i soppan gör att du sparar tid i köket. Tid som du till exempel kan använda till att göra trevliga och kreativa salladsbord, se våra tips här!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)473,49 kcal
- Energi (kJ)1980,89 kJ
- Fett40,55 g
- Enkelomättade fettsyror8,35 g
- Fleromättade fettsyror2,45 g
- Mättade fettsyror26,89 g
- Fiber4,01 g
- Järn2,37 mg
- Kalcium433,53 mg
- Kalium598,40 mg
- Kolesterol43,50 mg
- Kolhydrat8,16 g
- Disackarider1,62 g
- Monosackarider1,92 g
- Sackaros1,62 g
- Magnesium81,06 mg
- Natrium257,32 mg
- Niacin1,30 mg
- Protein18,22 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten252,64 g
- Vitamin B120,70 µg
- Vitamin B60,20 mg
- Vitamin C68,11 mg
- Vitamin D0,10 µg
- Vitamin E3,75 mg
- Zink2,69 mg