Insalaaddo Digir - Bön- och kikärtsallad

Bön- och kikärtsallad

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Tomater, tärnade
    2 st
  • Vårlökar
    3 kg
  • Gurka, tärnad
    150 g
  • Persilja
    80 g
  • Citronsaft
    2 msk
  • Salt
    1 tsk
  • Svartpeppar, grovmald
    1 tsk
  • Olivolja
    2 msk
  • Vitlöksklyfta, pressad
    1 st

TILLAGNING

  1. Blanda alla ingredienserna i en skål och låt stå i kyl minst en timme före servering.

  2. Tips!

  3. Addera lite extra hackad persilja på toppen innan servering.

  4. En utmärkt bön- och kikärtssallad att servera på salladsbordet. Enkel att blanda ihop och passar till många olika proteiner; kyckling, fisk och vegetariska proteiner.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    181,83 kcal
  • Energi (kJ)
    760,71 kJ
  • Fett
    5,79 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,87 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,37 g
  • Mättade fettsyror
    0,78 g
  • Fiber
    10,71 g
  • Järn
    3,03 mg
  • Kalcium
    211,36 mg
  • Kalium
    1013,53 mg
  • Kolhydrat
    17,27 g
  • Disackarider
    2,24 g
  • Monosackarider
    11,46 g
  • Sackaros
    1,96 g
  • Magnesium
    61,40 mg
  • Natrium
    272,78 mg
  • Niacin
    2,16 mg
  • Protein
    9,84 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,38 mg
  • Vatten
    341,79 g
  • Vitamin B6
    0,73 mg
  • Vitamin C
    87,67 mg
  • Vitamin E
    3,73 mg
  • Zink
    1,42 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet