Bön- och kikärtsallad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Tomater, tärnade2 st
- Vårlökar3 kg
- Gurka, tärnad150 g
- Persilja80 g
- Citronsaft2 msk
- Salt1 tsk
- Svartpeppar, grovmald1 tsk
- Olivolja2 msk
- Vitlöksklyfta, pressad1 st
TILLAGNING
Blanda alla ingredienserna i en skål och låt stå i kyl minst en timme före servering.
Tips!
Addera lite extra hackad persilja på toppen innan servering.
En utmärkt bön- och kikärtssallad att servera på salladsbordet. Enkel att blanda ihop och passar till många olika proteiner; kyckling, fisk och vegetariska proteiner.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)181,83 kcal
- Energi (kJ)760,71 kJ
- Fett5,79 g
- Enkelomättade fettsyror2,87 g
- Fleromättade fettsyror1,37 g
- Mättade fettsyror0,78 g
- Fiber10,71 g
- Järn3,03 mg
- Kalcium211,36 mg
- Kalium1013,53 mg
- Kolhydrat17,27 g
- Disackarider2,24 g
- Monosackarider11,46 g
- Sackaros1,96 g
- Magnesium61,40 mg
- Natrium272,78 mg
- Niacin2,16 mg
- Protein9,84 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,38 mg
- Vatten341,79 g
- Vitamin B60,73 mg
- Vitamin C87,67 mg
- Vitamin E3,73 mg
- Zink1,42 mg