Bariis udgoon - Aromatiskt ris med selleristick

Bariis Udgoon - Aromatiskt ris med selleristick

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Basmatiris
    800 g
  • Färsk koriander
    144 g
  • Rapsolja
    0,50 dl
  • Tomat
    2 st
  • Vitlöksklyftor, pressade
    3 st
  • Gul lök tärnad
    1 st
  • Vegetabilisk buljong
    1 msk
  • Kanelstång, 1 st
    10 g
  • 1 tsk Xawaash (se recept)
  • Malen kardemumma
    1 tsk
  • Malen Svartpeppar
    0,50 tsk
  • 1,5 l vatten

TILLAGNING

  1. 1. Tvätta och rensa riset.

  2. 2. Mixa tomater och koriander.

  3. 3. Fräs lök i olja. Tillsätt sedan kanelstång, buljong, vitlök, Xawaash, kardemumma samt tomat- och koriandermixen.

  4. 4. Rör väl och tillsätt svartpeppar, kokande vatten och till sist riset. Lägg på ett lock och koka i 15 minuter.

  5. 5. Tillaga selleristicksen efter anvisningarna på förpackningen.

  6. Tips!

  7. Toppa med färsk koriander.

  8. Bariis Udgoon, ett aromatiskt ris serverat med selleristicks. Ett klimatsmart recept som är både gott och enkelt. Det går utmärkt att laga till många gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    386,28 kcal
  • Energi (kJ)
    1616,24 kJ
  • Fett
    5,86 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,07 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,72 g
  • Mättade fettsyror
    0,60 g
  • Fiber
    2,85 g
  • Järn
    0,89 mg
  • Kalcium
    70,54 mg
  • Kalium
    373,05 mg
  • Kolhydrat
    71,37 g
  • Disackarider
    1,86 g
  • Monosackarider
    1,28 g
  • Sackaros
    1,86 g
  • Magnesium
    35,63 mg
  • Natrium
    183,22 mg
  • Niacin
    1,63 mg
  • Protein
    9,78 g
  • Riboflavin
    0,09 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    96,09 g
  • Vitamin B6
    0,52 mg
  • Vitamin C
    14,03 mg
  • Vitamin E
    1,46 mg
  • Zink
    1,60 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet