Bariis Udgoon - Aromatiskt ris med selleristick
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Basmatiris800 g
- Färsk koriander144 g
- Rapsolja0,50 dl
- Tomat2 st
- Vitlöksklyftor, pressade3 st
- Gul lök tärnad1 st
- Vegetabilisk buljong1 msk
- Kanelstång, 1 st10 g
- 1 tsk Xawaash (se recept)
- Malen kardemumma1 tsk
- Malen Svartpeppar0,50 tsk
- 1,5 l vatten
TILLAGNING
1. Tvätta och rensa riset.
2. Mixa tomater och koriander.
3. Fräs lök i olja. Tillsätt sedan kanelstång, buljong, vitlök, Xawaash, kardemumma samt tomat- och koriandermixen.
4. Rör väl och tillsätt svartpeppar, kokande vatten och till sist riset. Lägg på ett lock och koka i 15 minuter.
5. Tillaga selleristicksen efter anvisningarna på förpackningen.
Tips!
Toppa med färsk koriander.
Bariis Udgoon, ett aromatiskt ris serverat med selleristicks. Ett klimatsmart recept som är både gott och enkelt. Det går utmärkt att laga till många gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)386,28 kcal
- Energi (kJ)1616,24 kJ
- Fett5,86 g
- Enkelomättade fettsyror3,07 g
- Fleromättade fettsyror1,72 g
- Mättade fettsyror0,60 g
- Fiber2,85 g
- Järn0,89 mg
- Kalcium70,54 mg
- Kalium373,05 mg
- Kolhydrat71,37 g
- Disackarider1,86 g
- Monosackarider1,28 g
- Sackaros1,86 g
- Magnesium35,63 mg
- Natrium183,22 mg
- Niacin1,63 mg
- Protein9,78 g
- Riboflavin0,09 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten96,09 g
- Vitamin B60,52 mg
- Vitamin C14,03 mg
- Vitamin E1,46 mg
- Zink1,60 mg