Ärt- och potatissoppa med citronkräm

Ärt-och potatissoppa med citronkräm

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 2. Tillsätt skalad potatis, vatten och buljong. Koka potatisen mjukt.

  2. 3. Tillsätt ärterna de sista fem minuterna. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar.

  3. Citronkräm

  4. Blanda crème fraiche med citronsaft och citronzest. Smaka av med salt och peppar.

  5. Tips!

  6. Servera med Findus Svenskt brytbröd med fiber till.

  7. Vem gillar inte soppa? En klassisk soppa med potatis och gröna ärter. Pricken över i:et blir den syrliga citronkrämen. Passar utmärkt att servera till många gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    372,90 kcal
  • Energi (kJ)
    1560,18 kJ
  • Fett
    9,28 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,22 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,65 g
  • Mättade fettsyror
    5,06 g
  • Fiber
    7,18 g
  • Järn
    1,96 mg
  • Kalcium
    78,41 mg
  • Kalium
    791,37 mg
  • Kolesterol
    20,47 mg
  • Kolhydrat
    57,21 g
  • Disackarider
    5,38 g
  • Monosackarider
    1,45 g
  • Sackaros
    2,07 g
  • Magnesium
    110,08 mg
  • Natrium
    1150,13 mg
  • Niacin
    4,75 mg
  • Protein
    11 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,44 mg
  • Vatten
    329,70 g
  • Vitamin B12
    0,16 µg
  • Vitamin B6
    0,41 mg
  • Vitamin C
    43,61 mg
  • Vitamin D
    0,22 µg
  • Vitamin E
    0,63 mg
  • Zink
    2,17 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet