Ärt- och pärongazpacho
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Melon1,50 kg
- Gurka3 kg
- Schalottenlök800 g
- Vitlök60 g
- Grönsaksbuljong, färdig7,50 liter
- Balsamvinäger vit2,50 dl
- Olivolja2,50 dl
- Sambal Oelek
- Honung
- Tillbehör
- Grissini500 g
- Parmaskinka1 kg
TILLAGNING
1. Mixa melon, gurka, schalottenlök och vitlök. Tillsätt övriga ingredienser. Smaksätt.
Servera soppan kall med parmalindad grissini.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut melon, gurka, lök och vitlök.
Gelékonsistens: Se timbalkonssitens. Förtjocka med Thick & Easy™ 96012898. Servera med crème fraiche och geléad smörgåssnitt med ostkräm, se MRS.
Flytande konsistens: 90 g Ärtpuré och 180 g Sopp- och såsbas, berikad, 96008702. Servera med ostcrème fraiche.
Energi- och proteinrik kost: 1,5 dl soppa berikad med 1 msk Berikning Majsvällingpulver 96013897 samt 1 tsk matolja. Som tillbehör serveras kex med ost samt standardmjölk.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Uteslut den lindade parmaskinskan runt grissinin för ett vegetariskt alternativ.En fruktig och läckert grön Gazpacho med inslag av ärtor, päron och melon. Svalkande god under varma dagar. Servera soppan i fina glas för en trevligare servering.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)121,28 kcal
- Energi (kJ)507,42 kJ
- Fett3,98 g
- Enkelomättade fettsyror2,28 g
- Fleromättade fettsyror0,57 g
- Mättade fettsyror0,87 g
- Fiber3,52 g
- Järn1,04 mg
- Kalcium28,08 mg
- Kalium274,26 mg
- Kolesterol8,52 mg
- Kolhydrat12,82 g
- Disackarider2,99 g
- Monosackarider3,33 g
- Sackaros2,88 g
- Magnesium25,15 mg
- Natrium414,24 mg
- Niacin2,45 mg
- Protein6,71 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten189,27 g
- Vitamin B120,08 µg
- Vitamin B60,19 mg
- Vitamin C27,55 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E0,75 mg
- Zink0,84 mg