Amoro pomodoro
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,20 kg
- Krossade tomater0,80 kg
- Hackad gul lök0,30 kg
- Rapsolja alt. mat olja20 g
- Matlagningsvin rött0,21 kg
- Hackad vitlök100 g
- Sweet Chilisås100 g
- Aubergine0,40 kg
- Rigatoni pasta okokt0,80 kg
- Lagrad ost100 g
- Persilja30 g
- Salt 1 kg
- Svartpeppar, grovmalen
TILLAGNING
1. Fritera vitlöken i olja tills den får en gyllenbrun färg.
2. Lägg sedan i löken och hackad aubergine. Låt fräsa tills löken är mjuk.
3. Slå på krossade tomater, rödvin och sweet chili.
4. Låt allt samman småputtra några minuter, smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
5. Koka pastan al dente. Vänd runt pastan med persiljan och en skvätt olivolja.
6. Tillaga under tiden Vegobullarna enligt anvisning på förpackningen.
7. Servera rätten med en riven lagrad ost över.
Tips!En egen örtolja är användbar till mycket!
En smakrik och god lakto-ovo-vegetarisk rätt att sätta på menyn! Uppskattas av såväl stora som små. Vegobullar på ärtprotein är ett veganskt alternativ till köttbullar. Grönt och gott!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)677,65 kcal
- Energi (kJ)2835,82 kJ
- Fett17,58 g
- Enkelomättade fettsyror2,23 g
- Fleromättade fettsyror1,28 g
- Mättade fettsyror2,64 g
- Fiber8,09 g
- Järn2,14 mg
- Kalcium213,57 mg
- Kalium644,79 mg
- Kolesterol7,90 mg
- Kolhydrat73,44 g
- Disackarider1,84 g
- Monosackarider9,12 g
- Sackaros1,47 g
- Magnesium69,12 mg
- Natrium236,41 mg
- Niacin2,63 mg
- Protein48,79 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,15 mg
- Vatten182,55 g
- Vitamin B120,16 µg
- Vitamin B60,26 mg
- Vitamin C24,28 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E2,72 mg
- Zink1,49 mg