Äggmuffins med spenat och lax

Äggmuffins med spenat och kallrökt lax

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 250 g
  • Ägg
    7 st
  • Vispgrädde
    1,50 dl
  • Saft av citron
    1 st
  • Kallrökt lax
    375 g

TILLAGNING

  1. 1. Tina spenatpurén.

  2. 2. Vispa ihop spenaten med ägg, grädde, citronsaft och grädde. Salta och peppra.

  3. 3. Häll äggsmeten i ett muffinsbleck eller muffinsformar. Lämna 2 cm från kanten.

  4. 4. Baka i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

  5. 5. Toppa äggmuffins med kallrökt lax.

  6. Tips!

  7. Addera lite citronzest på toppen.

  8. En alldeles perfekt munsbit till buffén. Med våra puréer går det snabbt att slänga ihop dessa äggmuffins så att du enkelt kan serveras dessa till många gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    167,86 kcal
  • Energi (kJ)
    702,41 kJ
  • Fett
    12,68 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,37 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,84 g
  • Mättade fettsyror
    4,99 g
  • Fiber
    0,47 g
  • Järn
    1,15 mg
  • Kalcium
    54,02 mg
  • Kalium
    303,59 mg
  • Kolesterol
    157,03 mg
  • Kolhydrat
    1,39 g
  • Disackarider
    0,40 g
  • Monosackarider
    0,33 g
  • Sackaros
    0,07 g
  • Magnesium
    30,51 mg
  • Natrium
    554,16 mg
  • Niacin
    3,17 mg
  • Protein
    12,12 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    80,25 g
  • Vitamin B12
    3,09 µg
  • Vitamin B6
    0,28 mg
  • Vitamin C
    14,93 mg
  • Vitamin D
    3,54 µg
  • Vitamin E
    3,14 mg
  • Zink
    0,84 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet