Äggmuffins med spenat och kallrökt lax
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 250 g
- Ägg7 st
- Vispgrädde1,50 dl
- Saft av citron1 st
- Kallrökt lax375 g
TILLAGNING
1. Tina spenatpurén.
2. Vispa ihop spenaten med ägg, grädde, citronsaft och grädde. Salta och peppra.
3. Häll äggsmeten i ett muffinsbleck eller muffinsformar. Lämna 2 cm från kanten.
4. Baka i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
5. Toppa äggmuffins med kallrökt lax.
Tips!
Addera lite citronzest på toppen.
En alldeles perfekt munsbit till buffén. Med våra puréer går det snabbt att slänga ihop dessa äggmuffins så att du enkelt kan serveras dessa till många gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)167,86 kcal
- Energi (kJ)702,41 kJ
- Fett12,68 g
- Enkelomättade fettsyror4,37 g
- Fleromättade fettsyror1,84 g
- Mättade fettsyror4,99 g
- Fiber0,47 g
- Järn1,15 mg
- Kalcium54,02 mg
- Kalium303,59 mg
- Kolesterol157,03 mg
- Kolhydrat1,39 g
- Disackarider0,40 g
- Monosackarider0,33 g
- Sackaros0,07 g
- Magnesium30,51 mg
- Natrium554,16 mg
- Niacin3,17 mg
- Protein12,12 g
- Riboflavin0,28 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vatten80,25 g
- Vitamin B123,09 µg
- Vitamin B60,28 mg
- Vitamin C14,93 mg
- Vitamin D3,54 µg
- Vitamin E3,14 mg
- Zink0,84 mg