Ugnsstekt sej & mojo rojo
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis1500 g
- Mojo rojo
- Saffran1 g
- Äggulor4 st
- Vitlöksklyftor2 st
- Solrosolja3 dl
- Chilipulver2 tsk
- salt och peppar
- Tomater, semitorkade800 g
- salt och peppar
- Basilika färsk15 g
TILLAGNING
1. Skala och koka potatisen.
Lägg upp fisken med kokt potatis, semitomater och mojorojon.
Tips!
Toppa med färsk basilika.
En god och smakrik fiskrätt med en härlig mojo rojo på bl.a. saffran och morotspuré. Rätten passar många gäster då den är fri från både gluten och laktos. Passar såväl till lunch som till middag.
2. Sätt ugnen på 150°C.
3. Lägg de semitorkade tomaterna i en ugnssäker form och lägg den tinade sejen ovanpå, krydda med salt och peppar.
4. Sätt i mitten av ugnen och baka av i ca 10 minuter.
Mojo rojo
1. Lägg äggulorna i en bunke och pressa över vitlöken.
2. Blanda ner saffran och chilipulver.
3. Tillsätt oljan långsamt (droppa i) och vispa hela tiden.
4. Rör i morotspurén och smaksätt med salt och peppar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)656,84 kcal
- Energi (kJ)2748,35 kJ
- Fett31,23 g
- Enkelomättade fettsyror9,12 g
- Fleromättade fettsyror16,32 g
- Mättade fettsyror3,60 g
- Fiber12,23 g
- Järn4,90 mg
- Kalcium132,13 mg
- Kalium3105,29 mg
- Kolesterol160,12 mg
- Kolhydrat47,18 g
- Disackarider0,76 g
- Monosackarider19,57 g
- Sackaros0,66 g
- Magnesium172,59 mg
- Natrium3551,04 mg
- Niacin10,11 mg
- Protein40,76 g
- Riboflavin0,41 mg
- Tiamin0,34 mg
- Vatten281,02 g
- Vitamin B125 µg
- Vitamin B61,78 mg
- Vitamin C40,26 mg
- Vitamin D0,52 µg
- Vitamin E24,66 mg
- Zink2,62 mg