Ugnsstekt torskfilé och mojo rojo på morotspuré

Ugnsstekt sej & mojo rojo

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Skala och koka potatisen.

  2. Lägg upp fisken med kokt potatis, semitomater och mojorojon.

  3. Tips!

  4. Toppa med färsk basilika.

  5. En god och smakrik fiskrätt med en härlig mojo rojo på bl.a. saffran och morotspuré. Rätten passar många gäster då den är fri från både gluten och laktos. Passar såväl till lunch som till middag.

  6. 2. Sätt ugnen på 150°C.

  7. 3. Lägg de semitorkade tomaterna i en ugnssäker form och lägg den tinade sejen ovanpå, krydda med salt och peppar.

  8. 4. Sätt i mitten av ugnen och baka av i ca 10 minuter.

  9. Mojo rojo

  10. 1. Lägg äggulorna i en bunke och pressa över vitlöken.

  11. 2. Blanda ner saffran och chilipulver.

  12. 3. Tillsätt oljan långsamt (droppa i) och vispa hela tiden.

  13. 4. Rör i morotspurén och smaksätt med salt och peppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    656,84 kcal
  • Energi (kJ)
    2748,35 kJ
  • Fett
    31,23 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,12 g
  • Fleromättade fettsyror
    16,32 g
  • Mättade fettsyror
    3,60 g
  • Fiber
    12,23 g
  • Järn
    4,90 mg
  • Kalcium
    132,13 mg
  • Kalium
    3105,29 mg
  • Kolesterol
    160,12 mg
  • Kolhydrat
    47,18 g
  • Disackarider
    0,76 g
  • Monosackarider
    19,57 g
  • Sackaros
    0,66 g
  • Magnesium
    172,59 mg
  • Natrium
    3551,04 mg
  • Niacin
    10,11 mg
  • Protein
    40,76 g
  • Riboflavin
    0,41 mg
  • Tiamin
    0,34 mg
  • Vatten
    281,02 g
  • Vitamin B12
    5 µg
  • Vitamin B6
    1,78 mg
  • Vitamin C
    40,26 mg
  • Vitamin D
    0,52 µg
  • Vitamin E
    24,66 mg
  • Zink
    2,62 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet