Ugnsbakad sejfilé med pestotäcke

Ugnsbakad sej med pesto täcke

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Krydda rotfrukterna med salt och peppar och ringla på rapsolja. Rosta i ugn 225°C i 15-20 minuter.

  2. 2. Blanda ingredienserna till pestotäcket och använd 1,5 msk per portion. Ugnsbaka filéerna i 225°C i ca 10 minuter.

  3. 3. Servera med pressad alternativt stompad potatis.

  4. Tips!

  5. Riv lite limezest över fisken vid servering.

  6. Ugnsbakad sej med ett smakrikt pestotäcke som serveras med potatis och rostade rotfrukter. En fiskrätt fräscha och enkla smaker. Passar perfekt att servera på lunchmenyn.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    281,27 kcal
  • Energi (kJ)
    1177,19 kJ
  • Fett
    13,35 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,68 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,01 g
  • Mättade fettsyror
    2,40 g
  • Fiber
    2,12 g
  • Järn
    1,30 mg
  • Kalcium
    76,66 mg
  • Kalium
    937,84 mg
  • Kolesterol
    116,41 mg
  • Kolhydrat
    4,85 g
  • Disackarider
    1,68 g
  • Monosackarider
    0,29 g
  • Sackaros
    1,54 g
  • Magnesium
    77,27 mg
  • Natrium
    239,35 mg
  • Niacin
    4,57 mg
  • Protein
    34,34 g
  • Riboflavin
    0,35 mg
  • Tiamin
    0,29 mg
  • Vatten
    212,83 g
  • Vitamin B12
    5,48 µg
  • Vitamin B6
    0,46 mg
  • Vitamin C
    6,97 mg
  • Vitamin D
    0,28 µg
  • Vitamin E
    2,89 mg
  • Zink
    1,48 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet