Ugnsbakad sej med pesto täcke
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja
- Salt och peppar
- Pesto täcke
- Majonnäs1 kg
- Crème fraiche0,50 kg
- Grön Pesto5 dl
- Dill50 g
- Salt och vitpeppar
- Riven lime vid servering
TILLAGNING
1. Krydda rotfrukterna med salt och peppar och ringla på rapsolja. Rosta i ugn 225°C i 15-20 minuter.
2. Blanda ingredienserna till pestotäcket och använd 1,5 msk per portion. Ugnsbaka filéerna i 225°C i ca 10 minuter.
3. Servera med pressad alternativt stompad potatis.
Tips!
Riv lite limezest över fisken vid servering.
Ugnsbakad sej med ett smakrikt pestotäcke som serveras med potatis och rostade rotfrukter. En fiskrätt fräscha och enkla smaker. Passar perfekt att servera på lunchmenyn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)281,27 kcal
- Energi (kJ)1177,19 kJ
- Fett13,35 g
- Enkelomättade fettsyror3,68 g
- Fleromättade fettsyror6,01 g
- Mättade fettsyror2,40 g
- Fiber2,12 g
- Järn1,30 mg
- Kalcium76,66 mg
- Kalium937,84 mg
- Kolesterol116,41 mg
- Kolhydrat4,85 g
- Disackarider1,68 g
- Monosackarider0,29 g
- Sackaros1,54 g
- Magnesium77,27 mg
- Natrium239,35 mg
- Niacin4,57 mg
- Protein34,34 g
- Riboflavin0,35 mg
- Tiamin0,29 mg
- Vatten212,83 g
- Vitamin B125,48 µg
- Vitamin B60,46 mg
- Vitamin C6,97 mg
- Vitamin D0,28 µg
- Vitamin E2,89 mg
- Zink1,48 mg