Torskfilé med morotspuré och brynt soyasmör

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg tinad torskfilén på G-N bleck och salta och peppra. Sätt i ugn 150 ° ca 10-15 min.

  2. 2.  Koka potatis och tillsätt morotspuré och creme fraich till ett morot och potatismos. Smaksätt med citronsaft och salt/peppar.

  3. 3.  Bryn smöret/ el allternativ smält bara smöret.Tillsätt soya, vitlök, lök och ingefära i det varma smöret.

  4. 4.  Värm ärtorna och tillsätt dill och smaksätt med salt och peppar.

  5. TIPS!
    Vid servering, se till att få med soya, vitlök, lök och ingefära som ligger i det brynta smöret vid varje portions servering då mycket smaker finns i det.

  6. Middagsrätt i flera fina färger och smaker. Torskfile med morotspuré och brynt soyasmör blir succé i alla kök. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    504,84 kcal
  • Energi (kJ)
    2101,93 kJ
  • Fett
    27,20 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,15 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,45 g
  • Mättade fettsyror
    17,61 g
  • Fiber
    7,58 g
  • Järn
    2,07 mg
  • Kalcium
    77,38 mg
  • Kalium
    1394,28 mg
  • Kolesterol
    141,28 mg
  • Kolhydrat
    32,35 g
  • Disackarider
    5,23 g
  • Monosackarider
    3,85 g
  • Sackaros
    4,98 g
  • Magnesium
    92,49 mg
  • Natrium
    626,53 mg
  • Niacin
    6,97 mg
  • Protein
    29,17 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,39 mg
  • Vatten
    335,58 g
  • Vitamin B12
    1,77 µg
  • Vitamin B6
    0,67 mg
  • Vitamin C
    57,24 mg
  • Vitamin D
    2,46 µg
  • Vitamin E
    2,17 mg
  • Zink
    1,91 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet