Torskburgare med currymajonnäs och klassiska tillbehör
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 750 g
- Hamburgerbröd, surdeg600 g
- Majonnäs2 dl
- Curry1 msk
- Matlagningsyoghurt300 g
- Mango chutney3 msk
- Vitpeppar mald
- Salt
- Pommes frites1,25 kg
TILLAGNING
- Värm torskburgaren i konvektionsugn 225 grader I 20-25 minuter.
Blanda samman ingredienserna till currymajonnäsen och smaka av med salt och vitpeppar.
Servera tillsammans med sallad, tomat, rödlök och gurka.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)762,13 kcal
- Energi (kJ)3188,93 kJ
- Fett38,83 g
- Enkelomättade fettsyror11,94 g
- Fleromättade fettsyror14,39 g
- Mättade fettsyror9,09 g
- Fiber6,53 g
- Järn2,03 mg
- Kalcium92,59 mg
- Kalium1060,70 mg
- Kolesterol96,46 mg
- Kolhydrat76,99 g
- Disackarider3,55 g
- Monosackarider4,77 g
- Sackaros1,69 g
- Magnesium83,68 mg
- Natrium709,21 mg
- Niacin7,26 mg
- Protein22,99 g
- Riboflavin0,28 mg
- Tiamin0,18 mg
- Vatten164,59 g
- Vitamin B121,03 µg
- Vitamin B60,61 mg
- Vitamin C5,64 mg
- Vitamin D1,21 µg
- Vitamin E4,99 mg
- Zink1,51 mg