Torskburgare i bröd med currymajonnäs och klassiska tillbehör

Torskburgare med currymajonnäs och klassiska tillbehör

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 750 g
  • Hamburgerbröd, surdeg
    600 g
  • Majonnäs
    2 dl
  • Curry
    1 msk
  • Matlagningsyoghurt
    300 g
  • Mango chutney
    3 msk
  • Vitpeppar mald
  • Salt
  • Pommes frites
    1,25 kg

TILLAGNING

  1. Värm torskburgaren i konvektionsugn 225 grader I 20-25 minuter.
    Blanda samman ingredienserna till currymajonnäsen och smaka av med salt och vitpeppar.
    Servera tillsammans med sallad, tomat, rödlök och gurka.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    762,13 kcal
  • Energi (kJ)
    3188,93 kJ
  • Fett
    38,83 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,94 g
  • Fleromättade fettsyror
    14,39 g
  • Mättade fettsyror
    9,09 g
  • Fiber
    6,53 g
  • Järn
    2,03 mg
  • Kalcium
    92,59 mg
  • Kalium
    1060,70 mg
  • Kolesterol
    96,46 mg
  • Kolhydrat
    76,99 g
  • Disackarider
    3,55 g
  • Monosackarider
    4,77 g
  • Sackaros
    1,69 g
  • Magnesium
    83,68 mg
  • Natrium
    709,21 mg
  • Niacin
    7,26 mg
  • Protein
    22,99 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    164,59 g
  • Vitamin B12
    1,03 µg
  • Vitamin B6
    0,61 mg
  • Vitamin C
    5,64 mg
  • Vitamin D
    1,21 µg
  • Vitamin E
    4,99 mg
  • Zink
    1,51 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet