Stillahavsflundra med nypotatis, musselsås och knaprig bacon
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Schalottenlök40 g
- Nypotatis600 g
- Vitt vin1 msk
- Smör15 g
- Musslor i vatten20 g
- Vispgrädde1 dl
- Vitpeppar mald
- Salt
- Bacon, ostekt100 g
TILLAGNING
- Värm fisken i konvektionsugn 200°C i 20-25 min.
Smörstek löken tills den är genomskinlig. Häll på spadet från musslorna och vinet. Låt sjuda i ca 10 min tills hälften återstår. Häll på grädden och låt sjuda i ytterligare 5 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt musslorna före servering.
Strimla baconet tunt och knaperstek det i panna. Låt rinna av på papper alternativt i en sil.
Servera tillsammans med kokt nypotatis, valfria primörer och plockad dill.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)338,96 kcal
- Energi (kJ)1417,38 kJ
- Fett21,42 g
- Enkelomättade fettsyror6,87 g
- Fleromättade fettsyror1,05 g
- Mättade fettsyror11,85 g
- Fiber3,49 g
- Järn0,90 mg
- Kalcium31,51 mg
- Kalium669,69 mg
- Kolesterol52,39 mg
- Kolhydrat27,13 g
- Disackarider1,29 g
- Monosackarider0,76 g
- Sackaros0,61 g
- Magnesium39,70 mg
- Natrium233,89 mg
- Niacin3,87 mg
- Protein7,34 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten156,29 g
- Vitamin B120,32 µg
- Vitamin B60,39 mg
- Vitamin C36,58 mg
- Vitamin D0,16 µg
- Vitamin E0,54 mg
- Zink0,72 mg