Stillahavsflundra med nypotatis, musselsås och knaprig bacon

Stillahavsflundra med nypotatis, musselsås och knaprig bacon

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Värm fisken i konvektionsugn 200°C i 20-25 min.
    Smörstek löken tills den är genomskinlig. Häll på spadet från musslorna och vinet. Låt sjuda i ca 10 min tills hälften återstår. Häll på grädden och låt sjuda i ytterligare 5 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt musslorna före servering.
    Strimla baconet tunt och knaperstek det i panna. Låt rinna av på papper alternativt i en sil.
    Servera tillsammans med kokt nypotatis, valfria primörer och plockad dill.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    338,96 kcal
  • Energi (kJ)
    1417,38 kJ
  • Fett
    21,42 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,87 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,05 g
  • Mättade fettsyror
    11,85 g
  • Fiber
    3,49 g
  • Järn
    0,90 mg
  • Kalcium
    31,51 mg
  • Kalium
    669,69 mg
  • Kolesterol
    52,39 mg
  • Kolhydrat
    27,13 g
  • Disackarider
    1,29 g
  • Monosackarider
    0,76 g
  • Sackaros
    0,61 g
  • Magnesium
    39,70 mg
  • Natrium
    233,89 mg
  • Niacin
    3,87 mg
  • Protein
    7,34 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,21 mg
  • Vatten
    156,29 g
  • Vitamin B12
    0,32 µg
  • Vitamin B6
    0,39 mg
  • Vitamin C
    36,58 mg
  • Vitamin D
    0,16 µg
  • Vitamin E
    0,54 mg
  • Zink
    0,72 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet