Sprödbakad fisk med spenat & fänkål
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- potatis1 kg
- fänkål300 g
- äpple200 g
- citronsaft1 dl
- socker100 g
- ättika1 dl
- rödkål600 g
TILLAGNING
Picklad rödkål
1. Gör en 1-2-3 lag och koka upp.
2. Strimla rödkål och häll över lagen. Låt dra.
1. Tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär fänkål och äpple i tunna skivor och marinera i citronsaft och socker.
3. Dela potatisen i små bitar eller skivor och stek med lite olja tills gyllene.
Tips!
Förbered picklad rödlök dagen innan så den får stå och dra sig över natten.Fänkål + äpple är en smakkombination utöver det vanliga.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)320,88 kcal
- Energi (kJ)1342,59 kJ
- Fett7,01 g
- Enkelomättade fettsyror2,68 g
- Fleromättade fettsyror1,42 g
- Mättade fettsyror2,12 g
- Fiber5,45 g
- Järn2,41 mg
- Kalcium67,13 mg
- Kalium1109,08 mg
- Kolesterol98,56 mg
- Kolhydrat38,16 g
- Disackarider11,33 g
- Monosackarider5,83 g
- Sackaros11,33 g
- Magnesium69,83 mg
- Natrium703,92 mg
- Niacin4,75 mg
- Protein22,98 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,22 mg
- Vatten264,85 g
- Vitamin B121,01 µg
- Vitamin B60,61 mg
- Vitamin C62,78 mg
- Vitamin D1,51 µg
- Vitamin E1,89 mg
- Zink1,01 mg