Sprödbakad fisk med potatis & bönor
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis1200 g
- Dill120 g
- Haricots verts800 g
- Kålrot500 g
- Rädisa120 g
- Smör200 g
TILLAGNING
1. Tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen.
2. Koka potatisen med salt och dill.
3. Skala kålroten och dela i halvor. Blanchera dessa tillsammans med haricots verts i några minuter. Tillsätt gärna lite smör eller en god olja till grönsakerna.
4. Mandolinera rädisor tunt.
Tips!
Toppa rätten med lite färsk dill.
Findus Sprödbakad fisk med dess unika panering på råg och havre är en naturlig källa till protein och omega 3. Tillagas enkelt i ugn och passar både till vuxna och barn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)519,87 kcal
- Energi (kJ)2175,08 kJ
- Fett26,63 g
- Enkelomättade fettsyror8,89 g
- Fleromättade fettsyror3,46 g
- Mättade fettsyror12,27 g
- Fiber7,45 g
- Järn2,28 mg
- Kalcium121,67 mg
- Kalium1357,11 mg
- Kolesterol144,29 mg
- Kolhydrat37,85 g
- Disackarider3,36 g
- Monosackarider2,45 g
- Sackaros3,06 g
- Magnesium96,86 mg
- Natrium823,27 mg
- Niacin7,06 mg
- Protein28,64 g
- Riboflavin0,29 mg
- Tiamin0,29 mg
- Vatten313,79 g
- Vitamin B121,06 µg
- Vitamin B60,57 mg
- Vitamin C58,64 mg
- Vitamin D2,39 µg
- Vitamin E4,69 mg
- Zink1,97 mg