Spenat- och purjolöksbakad fisk med jordärtskocksstuvad potatis
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 800 g
- Grönsaker á 40 g
- Spetskål100 g
- 100 g
- Rapsolja0,50 dl
- Salt och peppar
- Jordärtskockspotatis á 1,8 dl
- Vispgrädde2 dl
- Smör50 g
- Berikning majsvälling FINDUS 9601389750 g
- Potatis, kokt1 kg
- Örter15 g
TILLAGNING
1. Tina fisken och dela i två bitar (Styckvikt 160 g/2 = 80g). Lägg på bleck, toppa med hackad spenat och purjolök. Sätt i ugn tills önskad innertemperatur.
2. Dela spetskål i mindre bitar och lägg på bleck med Bönmix och Semitorkade tomater. Vänd allt i olja och salta och peppra. Sätt in i ugn på 150°C i ca 15 minuter.
Jordärtskocksstuvad potatis
1. Koka upp Jordärtskockspuré och vispgrädde.2. Vispa ner smör och Berikning Majsvälling och vänd ner kokt potatis. Smaka av med salt och peppar.
Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt Bönmix och spetskål med Grov Röd grönsakspaté, Findus 87419.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt Sej och grönsakerna med Torsktimbal, Findus 29119 och Blandad grönsakstimbal, Findus 29114. Ersätt färska örter med torkade, finmalda örtkryddor.
Gelékonsistens: Fiskgelé, ärtgelé, tomatgelé (se MRS). Servera med potatismos.
Flytande konsistens: Fisksoppa med jordärtskocksklick (se MRS).
MRS= Mätt Rätt & Slätt.TIPS!
Garnera den jordärtkocksstuvade potatisen med örter.Laga och servera spenat- och purjolöksbakad fisk med jordärtskocksstuvad potatis till för middag. Rätten passar lika bra att bjuda på mitt i veckan som till helgen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)438,55 kcal
- Energi (kJ)1834,93 kJ
- Fett26,92 g
- Enkelomättade fettsyror9,35 g
- Fleromättade fettsyror3,14 g
- Mättade fettsyror12,30 g
- Fiber6,16 g
- Järn3,24 mg
- Kalcium160,08 mg
- Kalium1059,39 mg
- Kolesterol69,42 mg
- Kolhydrat31,93 g
- Disackarider4,72 g
- Monosackarider3,70 g
- Sackaros0,76 g
- Magnesium63,29 mg
- Natrium289,44 mg
- Niacin4,11 mg
- Protein14,50 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten222,45 g
- Vitamin B120,66 µg
- Vitamin B60,41 mg
- Vitamin C44,97 mg
- Vitamin D1,56 µg
- Vitamin E3,87 mg
- Zink1,14 mg