Smörstekt hokifilé med grönsaker
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör till stekning
- Salt och vitpeppar
- Bacon i strimlor140 g
- Chili hackad5 g
- Olivolja0,50 dl
- Salt
- Delikatesspotatis1 kg
- Timjan efter behag
- Salt och svartpeppar
TILLAGNING
1. Lägg smör i varm panna. Precis när det börjar få färg lägger du i fisken, salta och peppra.
En härligt smörstekt MSC-märkt Hokifilé, hur gott låter inte det? Serveras med spanska grillgrönsaker och ugnsrostad potatis. En utmärkt fiskrätt att sätta på lunchmenyn!
2. När fisken fått färg vänder du samt saltar och pepprar. När fisken fått färg på andra sidan lägg fisken i en ugnsform.
3. Slå smöret i pannan över fisken.
4. När det är 8 minuter kvar av potatisen ställer du in fisken och låter den bli klar där.
5. Strimla bacon och stek knaprigt. Lägg åt sidan.
6. Stek chili och grönsakerna i olivolja. Vänd i bacon. Smaka av med salt, peppar och timjan.
7. Servera fisken med potatis och grönsakerna.
Tips!
Om du tillagar fisken på bleck, salta, peppra och slå brynt smör över fisken. Ställ i ugn strax innan potatis är klar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)324,34 kcal
- Energi (kJ)1356,88 kJ
- Fett10,29 g
- Enkelomättade fettsyror5,43 g
- Fleromättade fettsyror1,27 g
- Mättade fettsyror2,76 g
- Fiber7,09 g
- Järn1,62 mg
- Kalcium86,87 mg
- Kalium895 mg
- Kolesterol92,84 mg
- Kolhydrat25,15 g
- Disackarider1,92 g
- Monosackarider0,84 g
- Sackaros1,92 g
- Magnesium75,82 mg
- Natrium285,53 mg
- Niacin5,19 mg
- Protein28,93 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,39 mg
- Vatten266,15 g
- Vitamin B122,22 µg
- Vitamin B60,40 mg
- Vitamin C52,80 mg
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E2,27 mg
- Zink1,30 mg