Smörstekt ryggfilé av alaska pollock

Smörstekt hokifilé med grönsaker

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Lägg smör i varm panna. Precis när det börjar få färg lägger du i fisken, salta och peppra.

  2. En härligt smörstekt MSC-märkt Hokifilé, hur gott låter inte det? Serveras med spanska grillgrönsaker och ugnsrostad potatis. En utmärkt fiskrätt att sätta på lunchmenyn!

  3. 2. När fisken fått färg vänder du samt saltar och pepprar. När fisken fått färg på andra sidan lägg fisken i en ugnsform.

  4. 3. Slå smöret i pannan över fisken.

  5. 4. När det är 8 minuter kvar av potatisen ställer du in fisken och låter den bli klar där.

  6. 5. Strimla bacon och stek knaprigt. Lägg åt sidan.

  7. 6. Stek chili och grönsakerna i olivolja. Vänd i bacon. Smaka av med salt, peppar och timjan.

  8. 7. Servera fisken med potatis och grönsakerna.

  9. Tips!

  10. Om du tillagar fisken på bleck, salta, peppra och slå brynt smör över fisken. Ställ i ugn strax innan potatis är klar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    324,34 kcal
  • Energi (kJ)
    1356,88 kJ
  • Fett
    10,29 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,43 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,27 g
  • Mättade fettsyror
    2,76 g
  • Fiber
    7,09 g
  • Järn
    1,62 mg
  • Kalcium
    86,87 mg
  • Kalium
    895 mg
  • Kolesterol
    92,84 mg
  • Kolhydrat
    25,15 g
  • Disackarider
    1,92 g
  • Monosackarider
    0,84 g
  • Sackaros
    1,92 g
  • Magnesium
    75,82 mg
  • Natrium
    285,53 mg
  • Niacin
    5,19 mg
  • Protein
    28,93 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,39 mg
  • Vatten
    266,15 g
  • Vitamin B12
    2,22 µg
  • Vitamin B6
    0,40 mg
  • Vitamin C
    52,80 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    2,27 mg
  • Zink
    1,30 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet