Sej med Vitvinssås och rostad broccoli
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vittvinssås
- Gul lök1 st
- Smör50 g
- Fiskbuljong700 g
- Vitt vin2 dl
- Vispgrädde500 g
- Vetemjöl2 msk
- Citron, pressad saft1 st
- Sejfilé FINDUS (Klimat)
- Salt och vitpeppar
TILLAGNING
Ånga Sejfilén till 52 graders innertemperatur
Lägg broccolin på ett bleck, ringla olivolja över och salta efter behag, Rosta i 225 grader i ugn.Finhacka löken och låt den bli glansig i lite smör i en traktörpanna. Rör i vetemjölet. Den får inte ta färg.
Häll i fiskbuljong, vitt vin, grädde och citronsaft och låt puttra på svag värme en stund tills vätskan reducerats lite och blivit tjockare.
Smaka av. Tillsätt om det behövs lite mer fiskbuljong, grädde eller syra i form av vin eller pressad citron. Smaka av med salt och peppar.Servera med kokt eller pressad potatis.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)352,40 kcal
- Energi (kJ)1474,69 kJ
- Fett25,07 g
- Enkelomättade fettsyror6,09 g
- Fleromättade fettsyror0,97 g
- Mättade fettsyror15,77 g
- Fiber1,62 g
- Järn0,71 mg
- Kalcium77,51 mg
- Kalium692,90 mg
- Kolesterol140,27 mg
- Kolhydrat5,56 g
- Disackarider1,71 g
- Monosackarider1,21 g
- Sackaros0,32 g
- Magnesium54,02 mg
- Natrium330,30 mg
- Niacin3,17 mg
- Protein25,83 g
- Riboflavin0,26 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten259,41 g
- Vitamin B124,03 µg
- Vitamin B60,36 mg
- Vitamin C34,24 mg
- Vitamin D0,27 µg
- Vitamin E2,39 mg
- Zink1,05 mg