Sej med bulgurpytt & tzatziki
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Tzatziki
- grekisk yoghurt5 dl
- gurka, riven500 g
- persilja1 msk
- vitlök, pressad20 g
TILLAGNING
Tzatziki
Rör samman grekisk yoghurt, riven gurka, persilja och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
1. Tillaga både fisken och bulgurpytten enligt anvisning på förpackningarna.
Tips!
Servera med grillade citronhalvor.För en matigare rätt, byt ut sej till någon av våra panerade fiskar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)143,31 kcal
- Energi (kJ)599,88 kJ
- Fett4,54 g
- Enkelomättade fettsyror1 g
- Fleromättade fettsyror0,28 g
- Mättade fettsyror2,72 g
- Fiber0,04 g
- Järn0,46 mg
- Kalcium79,76 mg
- Kalium586,33 mg
- Kolesterol70,60 mg
- Kolhydrat4,11 g
- Disackarider1,32 g
- Monosackarider0,94 g
- Sackaros0,02 g
- Magnesium42,55 mg
- Natrium86,90 mg
- Niacin2,46 mg
- Protein21,29 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,14 mg
- Vatten170,60 g
- Vitamin B123,27 µg
- Vitamin B60,26 mg
- Vitamin C6,01 mg
- Vitamin D0,19 µg
- Vitamin E1,10 mg
- Zink0,93 mg