Rimmad torsk & sellerimos med örter
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rimmad torsk à 120 g
- 12 kg
- Lag
- Kranvatten10 liter
- Salt6 dl
- Socker3 dl
- Sellerimos med örter à 250 g
- Potatis, skalad15 kg
- Mjölk2,50 liter
- Matfett500 g
- Salt
- 100 g
- Peppar
- 7,50 kg
TILLAGNING
1. Tina fisken. Blanda lagen och rimma fisken i ca 30 minuter.
2. Tillaga i konvektionsugn 200º C, 10 - 15 minuter.
(till fiskens centrumtemperatur är ca 60º C).
Sellerimos med örter
1. Koka potatis och mosa den. Tillsätt puré. Späd med mjölk.
Tillsätt matfett. Hetta upp. Smaksätt.
Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt ärter med Grov ärt- och morotspaté, Findus 88870.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt torskfilé med Torsktimbal, Findus 29119, rimma enligt ovan och ersätt ärter med Ärttimbal, Findus 29110.
Gelékonsistens: Se ovan. Ersätt torskfilé med torskgelé sid 112 och ärter med ärtgelé sid 84. Servera med tjock sås, förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360.
Flytande konsistens: 90 g torskpuré, Findus 3728 och 180 g sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med dillgrädde.
Energi- och proteinrik mat: 0,5 port. 0,75 dl sås berikad med 1 msk Berikning Majsvällingpulver, Findus 33966 och 1 tsk matfett samt grönsaker med matfett. Som tillbehör serveras standardmjölk.
MRS = Mätt Rätt & Slätt.TIPS!
Servera med ärter och örtsås.Rimmad torsk tillsammans med en underbart god sellerimos med örter, är ett utmärkt alternativ att erbjuda på veckans meny.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)339,03 kcal
- Energi (kJ)1418,57 kJ
- Fett6,01 g
- Enkelomättade fettsyror1,25 g
- Fleromättade fettsyror0,62 g
- Mättade fettsyror3,42 g
- Fiber8,73 g
- Järn2,60 mg
- Kalcium138,61 mg
- Kalium1632,66 mg
- Kolesterol73,53 mg
- Kolhydrat36,25 g
- Disackarider7,31 g
- Monosackarider1,73 g
- Sackaros6,05 g
- Magnesium105,77 mg
- Natrium162,13 mg
- Niacin7,62 mg
- Protein30,01 g
- Riboflavin0,31 mg
- Tiamin0,50 mg
- Vatten474,96 g
- Vitamin B121,84 µg
- Vitamin B60,70 mg
- Vitamin C71,85 mg
- Vitamin D2,49 µg
- Vitamin E1,31 mg
- Zink2,47 mg