Rimmad hokifilé med rödbetor, pepparrot och grön ärtsås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rimlag
- Salt0,50 dl
- Vatten1 liter
- Ärtpesto
- Gul lök1 st
- Rapsolja2 msk
- Crème Fraiche5 dl
- Pepparrot, färsk30 g
- Grönsaksbuljong, pulver40 g
- salt och peppar
- Rödbetor
- Potatis, klyftad1 kg
- Olivolja0,50 kg
- ev ärtskott
- salt och peppar
TILLAGNING
Snabbrimmning.
Blanda vatten och salt så det löser sig. Lägg i fisken i 20 min.
Ta upp fisken ur rimmlagen och låt den rinna av och lägg den på bleck.
Sätt i ugn 160°C ca 15 min till önskad inner temperatur.Ärtsås
Hacka och bryn lök i rapsolja och tillsätt ärtpuré. Tillsätt grönsaksbuljong och crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och färskriven pepparrot.Rödbetor
Blanda potatis och rödbetor med olivolja och salta och peppar. Sätt i ugn 180°C ca 30 min. Blanda upp ärtskott med potatis och rödbetor strax innan servering.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)871,04 kcal
- Energi (kJ)3644,04 kJ
- Fett68,02 g
- Enkelomättade fettsyror41,56 g
- Fleromättade fettsyror6,04 g
- Mättade fettsyror16,84 g
- Fiber7,34 g
- Järn1,73 mg
- Kalcium96,62 mg
- Kalium1287,55 mg
- Kolesterol93,55 mg
- Kolhydrat34,83 g
- Disackarider13,79 g
- Monosackarider1,15 g
- Sackaros12,76 g
- Magnesium96,37 mg
- Natrium3621,63 mg
- Niacin5,17 mg
- Protein28,16 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,22 mg
- Vatten449,56 g
- Vitamin B120,72 µg
- Vitamin B60,49 mg
- Vitamin C43,70 mg
- Vitamin D0,35 µg
- Vitamin E10,54 mg
- Zink1,45 mg