Rimmad hokifilé med pepparrotsdoftande grönärtssås och rostade rödbetor

Rimmad hokifilé med rödbetor, pepparrot och grön ärtsås

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Snabbrimmning.
    Blanda vatten och salt så det löser sig. Lägg i fisken i 20 min.
    Ta upp fisken ur rimmlagen och låt den rinna av och lägg den på bleck.
    Sätt i ugn 160°C ca 15 min till önskad inner temperatur.

  2. Ärtsås
    Hacka och bryn lök i rapsolja och tillsätt ärtpuré. Tillsätt grönsaksbuljong och crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och färskriven pepparrot.

  3. Rödbetor
    Blanda potatis och rödbetor med olivolja och salta och peppar. Sätt i ugn 180°C ca 30 min. Blanda upp ärtskott med potatis och rödbetor strax innan servering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    871,04 kcal
  • Energi (kJ)
    3644,04 kJ
  • Fett
    68,02 g
  • Enkelomättade fettsyror
    41,56 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,04 g
  • Mättade fettsyror
    16,84 g
  • Fiber
    7,34 g
  • Järn
    1,73 mg
  • Kalcium
    96,62 mg
  • Kalium
    1287,55 mg
  • Kolesterol
    93,55 mg
  • Kolhydrat
    34,83 g
  • Disackarider
    13,79 g
  • Monosackarider
    1,15 g
  • Sackaros
    12,76 g
  • Magnesium
    96,37 mg
  • Natrium
    3621,63 mg
  • Niacin
    5,17 mg
  • Protein
    28,16 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,22 mg
  • Vatten
    449,56 g
  • Vitamin B12
    0,72 µg
  • Vitamin B6
    0,49 mg
  • Vitamin C
    43,70 mg
  • Vitamin D
    0,35 µg
  • Vitamin E
    10,54 mg
  • Zink
    1,45 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning