Räktårta
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Botten
- Kavring3 kg
- Matfett, smält800 g
- Fyllning
- Gelatinblad160 g
- Fisk- och räkpuré (FINDUS), tinad5 kg
- Gräddfil5 liter
- Tomatpuré200 g
- Matlagningssenap200 g
- 100 g
- Salt
- Räkor, skalade1,50 kg
- Ägg, hårdkokta1 kg
- Tomat
TILLAGNING
1. Riv brödet fint och blanda med matfett.
Fördela blandningen i botten på bleck eller formar.
2. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Blanda puré och gräddfil. Smaksätt med tomatpuré, senap, dill och salt.3. Tillsätt gelatinet under omrörning. Häll ovanpå brödblandningen. Låt stelna i kyl. Lägg upp på fat.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Uteslut räkor och ägg. Ersätt ägg med tomatgelé, sid 106 samt dill.
Gelékonsistens: Uteslut botten, ägg och räkor. Garnera med tomatgelé, sid 106 samt dill.
Flytande konsistens: Fisk- och räksoppa, sid 151. Servera med gräddfil smaksatt med tomatpuré och senap.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Garnera med räkor, ägg och tomat.Servera detta recept på räktårta för någon av veckans middagar. Underbart god och väldigt lätt att tycka om.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)280,98 kcal
- Energi (kJ)1175,66 kJ
- Fett15,41 g
- Enkelomättade fettsyror3,89 g
- Fleromättade fettsyror1,03 g
- Mättade fettsyror8,80 g
- Fiber2,23 g
- Järn0,99 mg
- Kalcium86,92 mg
- Kalium373,85 mg
- Kolesterol118,28 mg
- Kolhydrat16,81 g
- Disackarider2,91 g
- Monosackarider2,26 g
- Sackaros0,21 g
- Magnesium44,81 mg
- Natrium276,46 mg
- Niacin1,83 mg
- Protein17,76 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,11 mg
- Vatten115,76 g
- Vitamin B121,50 µg
- Vitamin B60,16 mg
- Vitamin C1,40 mg
- Vitamin D1,23 µg
- Vitamin E2,21 mg
- Zink1,23 mg