Potatismos med baconkrisp och sås provençale till Fisk Bordelaise

Fisk Bordelaise med mos, baconkrisp och sås provençale

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Sugar snap peas FINDUS 59092
    7,50 kg
  • Potatismos med baconkrisp
  • Potatis, skalad
    20 g
  • Mjölk
    2 liter
  • Bacon, knaperstekt och smulad
    500 g
  • Margarin
    500 g
  • Salt
  • Vitpeppar mald
  • Sås Provençale
  • Gräddfil
    7 liter
  • Örtkryddor Provencale FINDUS 3218
    100 g
  • honung, flytande
    2 dl
  • Salt

TILLAGNING

  1. Koka potatisen och mosa den. Späd med mjölk och tillsätt margarin. Knaperstek baconskivor och låt överflödigt fett rinna av. Smula baconskivorna i en mortel. Blanda i baconkrisp i moset. Smaka av med salt och peppar. Blanda gräddfil eller lätt crème fraiche med Örtkryddor Provençale. Smaka av med honung och salt.
    Värm fiskgratängen enligt anvisningarna på förpackningen.
    Servera tillsammans med sugar snap peas.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    371,20 kcal
  • Energi (kJ)
    1550,13 kJ
  • Fett
    20,40 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,39 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,16 g
  • Mättade fettsyror
    8,69 g
  • Fiber
    1,88 g
  • Järn
    1,09 mg
  • Kalcium
    151 mg
  • Kalium
    706,30 mg
  • Kolesterol
    29,53 mg
  • Kolhydrat
    19,29 g
  • Disackarider
    3,46 g
  • Monosackarider
    2,02 g
  • Sackaros
    0,02 g
  • Magnesium
    101,53 mg
  • Natrium
    104,85 mg
  • Niacin
    8,28 mg
  • Protein
    26,65 g
  • Riboflavin
    0,27 mg
  • Tiamin
    0,34 mg
  • Vatten
    77,53 g
  • Vitamin B12
    4,01 µg
  • Vitamin B6
    0,04 mg
  • Vitamin C
    12,97 mg
  • Vitamin D
    3,36 µg
  • Vitamin E
    0,83 mg
  • Zink
    1,69 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet