Fisk Bordelaise med mos, baconkrisp och sås provençale
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sugar snap peas FINDUS 590927,50 kg
- Potatismos med baconkrisp
- Potatis, skalad20 g
- Mjölk2 liter
- Bacon, knaperstekt och smulad500 g
- Margarin500 g
- Salt
- Vitpeppar mald
- Sås Provençale
- Gräddfil7 liter
- Örtkryddor Provencale FINDUS 3218100 g
- honung, flytande2 dl
- Salt
TILLAGNING
- Koka potatisen och mosa den. Späd med mjölk och tillsätt margarin. Knaperstek baconskivor och låt överflödigt fett rinna av. Smula baconskivorna i en mortel. Blanda i baconkrisp i moset. Smaka av med salt och peppar. Blanda gräddfil eller lätt crème fraiche med Örtkryddor Provençale. Smaka av med honung och salt.
Värm fiskgratängen enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera tillsammans med sugar snap peas.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)371,20 kcal
- Energi (kJ)1550,13 kJ
- Fett20,40 g
- Enkelomättade fettsyror7,39 g
- Fleromättade fettsyror3,16 g
- Mättade fettsyror8,69 g
- Fiber1,88 g
- Järn1,09 mg
- Kalcium151 mg
- Kalium706,30 mg
- Kolesterol29,53 mg
- Kolhydrat19,29 g
- Disackarider3,46 g
- Monosackarider2,02 g
- Sackaros0,02 g
- Magnesium101,53 mg
- Natrium104,85 mg
- Niacin8,28 mg
- Protein26,65 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,34 mg
- Vatten77,53 g
- Vitamin B124,01 µg
- Vitamin B60,04 mg
- Vitamin C12,97 mg
- Vitamin D3,36 µg
- Vitamin E0,83 mg
- Zink1,69 mg