Parmesangratinerad Ryggfilé med röd paprikasås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Parmesantopping 10 g/port
- Skorpmjöl30 g
- Parmesan, riven75 g
- Persilja hackad
- Rivet skal från citron0,50 st
- Rapsolja20 g
- Nymald vitpeppar efter smak
- Röd paprikasås
- Smör25 g
- Röd paprika, hackad100 g
- Lök, hackad50 g
- Maizena
- Grönsaksbuljong1 liter
- Grädde0,25 liter
- Salt och nymald vitpeppar
- Grönsaksris med linser och ärter
- Kokt ris1,50 kg
- Kokta gröna linser250 g
- Salt och peppar
TILLAGNING
Blanda ingredienserna till parmesantoppingen och använd 10 gram per portion. Ugnsbaka de toppade ryggfiléerna i 200°C i ca. 10-15 min.
Paprikasås
Fräs lök och paprika fyll på med buljongen och låt koka upp.
Mixa såsen tillsätt grädden och koka upp.
Red med maizenan och smaka av med salt & nymald vitpeppar.
Grönsaksris med linser och ärter
Blanda varmt och servera direkt.
Tips: klicka gärna lite smör och strö nyskuren persilja över allt vid serveringen!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)804,39 kcal
- Energi (kJ)3365,86 kJ
- Fett13,03 g
- Enkelomättade fettsyror4,05 g
- Fleromättade fettsyror1,75 g
- Mättade fettsyror5,95 g
- Fiber6,33 g
- Järn3,78 mg
- Kalcium432 mg
- Kalium923,40 mg
- Kolesterol79,58 mg
- Kolhydrat128,31 g
- Disackarider3,28 g
- Monosackarider0,97 g
- Sackaros1,76 g
- Magnesium121,20 mg
- Natrium473,70 mg
- Niacin10,89 mg
- Protein38,34 g
- Riboflavin0,39 mg
- Tiamin0,68 mg
- Vatten266,40 g
- Vitamin B123,27 µg
- Vitamin B61,13 mg
- Vitamin C37,10 mg
- Vitamin D0,19 µg
- Vitamin E2,14 mg
- Zink2,87 mg