Parmesangratinerad ryggfilé med röd paprikasås

Parmesangratinerad Ryggfilé med röd paprikasås

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Parmesantopping 10 g/port
  • Skorpmjöl
    30 g
  • Parmesan, riven
    75 g
  • Persilja hackad
  • Rivet skal från citron
    0,50 st
  • Rapsolja
    20 g
  • Nymald vitpeppar efter smak
  • Röd paprikasås
  • Smör
    25 g
  • Röd paprika, hackad
    100 g
  • Lök, hackad
    50 g
  • Maizena
  • Grönsaksbuljong
    1 liter
  • Grädde
    0,25 liter
  • Salt och nymald vitpeppar
  • Grönsaksris med linser och ärter
  • Kokt ris
    1,50 kg
  • Kokta gröna linser
    250 g
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. Blanda ingredienserna till  parmesantoppingen och använd 10 gram per portion. Ugnsbaka de toppade ryggfiléerna i 200°C i ca. 10-15 min.

  2. Paprikasås

  3. Fräs lök och paprika fyll på med buljongen och låt koka upp.

  4. Mixa såsen tillsätt grädden och koka upp.

  5. Red med maizenan och smaka av med salt & nymald vitpeppar.

  6. Grönsaksris med linser och ärter

  7. Blanda varmt och servera direkt.

  8. Tips: klicka gärna lite smör och strö nyskuren persilja över allt vid serveringen!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    804,39 kcal
  • Energi (kJ)
    3365,86 kJ
  • Fett
    13,03 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,05 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,75 g
  • Mättade fettsyror
    5,95 g
  • Fiber
    6,33 g
  • Järn
    3,78 mg
  • Kalcium
    432 mg
  • Kalium
    923,40 mg
  • Kolesterol
    79,58 mg
  • Kolhydrat
    128,31 g
  • Disackarider
    3,28 g
  • Monosackarider
    0,97 g
  • Sackaros
    1,76 g
  • Magnesium
    121,20 mg
  • Natrium
    473,70 mg
  • Niacin
    10,89 mg
  • Protein
    38,34 g
  • Riboflavin
    0,39 mg
  • Tiamin
    0,68 mg
  • Vatten
    266,40 g
  • Vitamin B12
    3,27 µg
  • Vitamin B6
    1,13 mg
  • Vitamin C
    37,10 mg
  • Vitamin D
    0,19 µg
  • Vitamin E
    2,14 mg
  • Zink
    2,87 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet