Panerad fisk med potatis, rostade morötter och purjolökssås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1000 g
- Rostade morötter:
- Rapsolja50 g
- Salt och peppar8 g
- Potatis1000 g
- Purjolökssås:
- Grönsaksbuljong0,50 dl
- vatten (Klimat)7 dl
- Mjölk2,50 dl
- Salt och peppar8 g
TILLAGNING
1. Koka upp mjölk, grönsaksbuljong och finhackad purjolök. Spara hälften av purjolöken för att lägga i såsen till sista uppkoket för att behålla den fina gröna färgen.
2. Koka upp potatis i kastrull.
3. Olja och krydda morötterna i braspanna och rosta dem i ugen på 190-200°C i cirka 25 minunter.
3. Tillaga sejfriletterna i ugnen i ca 20 minuter. Samkör tillsammans med morötterna.
Tips!
Pressa lite färsk citron över fisken.
Krispigt panerade sejfriletter, ett perfekt sätt att få barnen att äta mer fisk!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)314,43 kcal
- Energi (kJ)1315,42 kJ
- Fett12,06 g
- Enkelomättade fettsyror5,63 g
- Fleromättade fettsyror2,68 g
- Mättade fettsyror2,75 g
- Fiber4,39 g
- Järn1,43 mg
- Kalcium80,70 mg
- Kalium944,20 mg
- Kolesterol90,65 mg
- Kolhydrat28,01 g
- Disackarider3,50 g
- Monosackarider3,18 g
- Sackaros2,27 g
- Magnesium62,75 mg
- Natrium1376,94 mg
- Niacin4,60 mg
- Protein21,06 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,16 mg
- Vatten316,01 g
- Vitamin B121,05 µg
- Vitamin B60,56 mg
- Vitamin C25,50 mg
- Vitamin D1,61 µg
- Vitamin E3,46 mg
- Zink0,96 mg