Morot och pumpasoppa med currystekt fisk
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vitlök solo5 st
- Lök gul600 g
- Färsk chili (el Sambal Oelek)5 st
- Rapsolja till stekning
- Pumpa7 kg
- Kokosmjölk10 kg
- Kranvatten15 liter
- Mald ingefära50 g
- Salt
- Peppar
- Curry60 g
- Salt
TILLAGNING
Skala och hacka gul lök och vitlök. Stek hackad chili lätt i rapsolja. Tillsätt skalad och tärnad pumpa, morotspuré, kokosmjölk och vatten. Låt sjuda ca 20 minuter. Mixa och tillsätt ingefära. Smaka av med salt och peppar.
Tärna fisk och lägg på ett G-N bleck och smaksätt med curry och salt. Sätt i konvektionsugn 165°C, ca 10-15 minuter till önskad innertemperatur.
Servera fisken vid sidan om soppan så barnen först kan lägga i fisken i sopptallriken och sedan hälla på soppan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)370,25 kcal
- Energi (kJ)1549,06 kJ
- Fett24,98 g
- Enkelomättade fettsyror1,94 g
- Fleromättade fettsyror0,80 g
- Mättade fettsyror20,54 g
- Fiber4,06 g
- Järn2,50 mg
- Kalcium72,77 mg
- Kalium1045,95 mg
- Kolesterol58,08 mg
- Kolhydrat11,34 g
- Disackarider3,63 g
- Monosackarider3,31 g
- Sackaros3,63 g
- Magnesium93,06 mg
- Natrium207,76 mg
- Niacin3,38 mg
- Protein23,50 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin0,15 mg
- Vatten434,36 g
- Vitamin B121,14 µg
- Vitamin B60,21 mg
- Vitamin C14,55 mg
- Vitamin D0,52 µg
- Vitamin E1,42 mg
- Zink1,23 mg