Matrosfisk med tomat och fetaostsallad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1 kg
- Potatis800 g
- Tomat1,50 kg
- Basilika50 g
- Balsamvinäger2 msk
- Fetaostkräm
- Fetaost150 g
- Creme Fraiche3 dl
- Salt och peppar
- Olivolja0,50 dl
TILLAGNING
1. Tillaga Matrosfisk från djupfryst i konvektionsugn på 225°C i 15 till 20 minuter.
2. Skiva tomter och blanda med basilka och kokt delad potatis.
3. Balanda ihop balsamvinäger och olja och häll över tomaterna.
4. Strö på salt och färskkvarnad svartpeppar.
5. Mixa fetaost och créme fraiche till en slät kräm och servera till.
Tips!
Servera med en fräsch sallad och säsongens grönsaker.
En fiskrätt i ugn som uppskattas av både vuxna och barn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)484,38 kcal
- Energi (kJ)2026,54 kJ
- Fett28,97 g
- Enkelomättade fettsyror11,95 g
- Fleromättade fettsyror5,08 g
- Mättade fettsyror9,70 g
- Fiber3,82 g
- Järn1,19 mg
- Kalcium157,12 mg
- Kalium913,34 mg
- Kolesterol66,73 mg
- Kolhydrat36,66 g
- Disackarider2,11 g
- Monosackarider5,04 g
- Sackaros0,42 g
- Magnesium66,11 mg
- Natrium832,80 mg
- Niacin3,66 mg
- Protein17,70 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten295,69 g
- Vitamin B121,47 µg
- Vitamin B60,42 mg
- Vitamin C37,02 mg
- Vitamin D0,93 µg
- Vitamin E6,12 mg
- Zink1,33 mg