Matrosfisk med potatismos och ärtsallad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1 kg
- Ärtsallad
- Färsk spenat100 g
- Rapsolja2 msk
- Rädisa70 g
- Salt och peppar
- Citronsaft och rivet skal1 st
- Potatismos2 kg
TILLAGNING
1. Tillaga Matrosfisk från djupfryst i konvektionsugn på 225°C i 15 till 20 minunter.
2. Koka upp vatten och blanchera ärterna.
3. Häll av vattnet och blanda med spenat och tunt skivade rädisor.
4. Riv av citronskal och pressa ur saften och blanda med rapsolja. Häll på ärtsalladen.
5. Servera med potatismos.
Tips!
Går lika bra att byta ut Matrosfisken mot några av våra andra panerade fiskar.
Panerad fisk är barnens favorit och är ett bra sätt att få barn att äta mer fisk.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)471,79 kcal
- Energi (kJ)1974,01 kJ
- Fett19,54 g
- Enkelomättade fettsyror8,92 g
- Fleromättade fettsyror5,56 g
- Mättade fettsyror3,30 g
- Fiber6,18 g
- Järn2,59 mg
- Kalcium128,89 mg
- Kalium1039,16 mg
- Kolesterol35,50 mg
- Kolhydrat50,98 g
- Disackarider5,69 g
- Monosackarider1,69 g
- Sackaros2,69 g
- Magnesium97,68 mg
- Natrium1054,91 mg
- Niacin4,75 mg
- Protein19,69 g
- Riboflavin0,26 mg
- Tiamin0,41 mg
- Vatten289,93 g
- Vitamin B121,45 µg
- Vitamin B60,65 mg
- Vitamin C49,27 mg
- Vitamin D1,09 µg
- Vitamin E5,21 mg
- Zink2,01 mg