Matjesilltårta med pepparrot

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Matjesilltårta med pepparrot à 100 g
  • Kavring
    200 g
  • Matfett, smält
    60 g
  • Gelatinblad
    16 g
  • Torskpuré FINDUS 96012420
    350 g
  • Matjesill
    200 g
  • Färskost, naturell
    350 g
  • Pepparrot, finriven
    35 g
  • Citron, färskpressad
    1 msk
  • Salt, peppar
  • Dekoration
  • Rädisor
    35 g
  • Rödlök i skivor
    20 g
  • Pepparrot, grovt riven
    10 g
  • Dill, färsk
  • Gräddfilssås à 0,5 dl
  • Gräddfil
    5 dl
  • Dill, FINDUS 3198
  • Berikning, majsvälling FINDUS 96013897
    50 g
  • Salt, peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet. Smält matfettet. Riv brödet fint och blanda med matfett. Platta ut blandningen i en form.

  2. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  3. TIPS!
    Servera med grönsaker.

  4. Matjessilltårta med mycket god smak av pepparrot. Servera tårtan tillsammans med grönsaker och en gräddfilsås för en fulländad matupplevelse.

  5. 2.  Värm purén och smält gelatinet i purén. Blanda med matjesillspad, färskost, pepparrot och citron. Smaksätt.

  6. 3.  Häll ovanpå brödblandningen. Låt stelna i kyl.

  7. Dekoration
    1.  Lägg upp på fat och garnera med rädisor, rödlök, pepparrot och färsk dill.

  8. Gräddfilsås
    1.  Blanda ingredienserna till gräddfilssåsen. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Smaksätt.

  9. Grov patékonsistens: Se ovan.

  10. Timbalkonsistens: Se ovan.

  11. Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut botten. Förtjocka gräddfilssåsen med Thick & Easy ™, Findus 22360.

  12. Flytande konsistens: Fisksoppa, se sid 149 i MRS. Servera med färskost smaksatt med matjesillspad.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    362,66 kcal
  • Energi (kJ)
    1517,51 kJ
  • Fett
    24,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,31 g
  • Mättade fettsyror
    12,16 g
  • Fiber
    1,94 g
  • Järn
    1,29 mg
  • Kalcium
    138,39 mg
  • Kalium
    443,72 mg
  • Kolesterol
    81,21 mg
  • Kolhydrat
    18,72 g
  • Disackarider
    6,11 g
  • Monosackarider
    3,29 g
  • Sackaros
    1,63 g
  • Magnesium
    40,40 mg
  • Natrium
    739,80 mg
  • Niacin
    1,79 mg
  • Protein
    16,86 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    118,34 g
  • Vitamin B12
    2,73 µg
  • Vitamin B6
    0,25 mg
  • Vitamin C
    11,77 mg
  • Vitamin D
    2,95 µg
  • Vitamin E
    2,44 mg
  • Zink
    1,44 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet