Matjesilltårta med pepparrot
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Matjesilltårta med pepparrot à 100 g
- Kavring200 g
- Matfett, smält60 g
- Gelatinblad16 g
- Torskpuré FINDUS 96012420350 g
- Matjesill200 g
- Färskost, naturell350 g
- Pepparrot, finriven35 g
- Citron, färskpressad1 msk
- Salt, peppar
- Dekoration
- Rädisor35 g
- Rödlök i skivor20 g
- Pepparrot, grovt riven10 g
- Dill, färsk
- Gräddfilssås à 0,5 dl
- Gräddfil5 dl
- Dill, FINDUS 3198
- Berikning, majsvälling FINDUS 9601389750 g
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet. Smält matfettet. Riv brödet fint och blanda med matfett. Platta ut blandningen i en form.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Servera med grönsaker.Matjessilltårta med mycket god smak av pepparrot. Servera tårtan tillsammans med grönsaker och en gräddfilsås för en fulländad matupplevelse.
2. Värm purén och smält gelatinet i purén. Blanda med matjesillspad, färskost, pepparrot och citron. Smaksätt.
3. Häll ovanpå brödblandningen. Låt stelna i kyl.
Dekoration
1. Lägg upp på fat och garnera med rädisor, rödlök, pepparrot och färsk dill.Gräddfilsås
1. Blanda ingredienserna till gräddfilssåsen. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Smaksätt.Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut botten. Förtjocka gräddfilssåsen med Thick & Easy ™, Findus 22360.
Flytande konsistens: Fisksoppa, se sid 149 i MRS. Servera med färskost smaksatt med matjesillspad.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)362,66 kcal
- Energi (kJ)1517,51 kJ
- Fett24,25 g
- Enkelomättade fettsyror6,76 g
- Fleromättade fettsyror3,31 g
- Mättade fettsyror12,16 g
- Fiber1,94 g
- Järn1,29 mg
- Kalcium138,39 mg
- Kalium443,72 mg
- Kolesterol81,21 mg
- Kolhydrat18,72 g
- Disackarider6,11 g
- Monosackarider3,29 g
- Sackaros1,63 g
- Magnesium40,40 mg
- Natrium739,80 mg
- Niacin1,79 mg
- Protein16,86 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten118,34 g
- Vitamin B122,73 µg
- Vitamin B60,25 mg
- Vitamin C11,77 mg
- Vitamin D2,95 µg
- Vitamin E2,44 mg
- Zink1,44 mg