Lax och spenatpajer
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg6 st
- Mjölk6 dl
- Laxfilé300 g
TILLAGNING
Tina och dela pajdegen i sex lika bitar. Tryck ut vardera i mindre pajformar (med löstagbar botten). Förgrädda skalen på 175°C i ca 10 minuter.
Vispa samman ägg + mjölk + spenat, smaka av med salt och peppar.
Fördela äggstanningen i pajskalen, lägg i laxkuberna sist.
Gräddas på 175°C i ca 15 minuter.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)287,87 kcal
- Energi (kJ)1204,46 kJ
- Fett18,84 g
- Enkelomättade fettsyror6,43 g
- Fleromättade fettsyror2,83 g
- Mättade fettsyror8,10 g
- Fiber0,73 g
- Järn1,28 mg
- Kalcium102,22 mg
- Kalium322,73 mg
- Kolesterol139,80 mg
- Kolhydrat17,06 g
- Disackarider2,81 g
- Monosackarider0,16 g
- Sackaros0,05 g
- Magnesium33,44 mg
- Natrium302,89 mg
- Niacin2,46 mg
- Protein12,45 g
- Riboflavin0,31 mg
- Tiamin0,18 mg
- Vatten109,47 g
- Vitamin B122,29 µg
- Vitamin B60,36 mg
- Vitamin C8,21 mg
- Vitamin D4,40 µg
- Vitamin E3,58 mg
- Zink1,02 mg