Kokt sej med skånsk senapssås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Salt2 g
- Skånsk senapssås
- Vetemjöl2 tsk
- Flytande margarin5 g
- Mjölk standard 3 %1 dl
- Vitpeppar mald
- Salt1 krm
- Senapsfrö, bruna, malda
- Tillbehör
- Potatis175 g
TILLAGNING
Sej
1. Börja med att tillaga fisken enligt anvisningar nedan.
2. Koka, från djupfryst, i eget spad under lock i konvektionsugn, utan lock i kombiugn.
Konvektionsugn 175° C, 30 - 35 min alt
Kombiugn (kokläge) 98° C, 10 - 12 min alt
Kombiugn (kokläge) 72° C, 15 - 20 min.3. Salta fisken efteråt.
Skånsk senapssås
1. Fräs matfett och vetemjöl.2. Späd sedan med mjölk.
3. Smaksätt med mald senap, salt och vitpeppar.
Servera med ärter och kokt potatis.
Tips!Servera gärna ett gott bröd till.
Enkel fiskrätt med ryggfilé av MSC-märkt sej. Serveras med en god senapssås på skånsk senap. Addera ärter och kokt potatis för en komplett måltid. Perfekt att servera i matsalen till lunch!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)438,26 kcal
- Energi (kJ)1831,91 kJ
- Fett8,44 g
- Enkelomättade fettsyror0,08 g
- Fleromättade fettsyror0,46 g
- Mättade fettsyror2,17 g
- Fiber7,03 g
- Järn1,32 mg
- Kalcium145 mg
- Kalium1421 mg
- Kolesterol82,04 mg
- Kolhydrat46,94 g
- Disackarider1,40 g
- Monosackarider1,22 g
- Sackaros1,40 g
- Magnesium87,15 mg
- Natrium244,65 mg
- Niacin6,22 mg
- Protein39,15 g
- Riboflavin0,28 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten249,27 g
- Vitamin B124,41 µg
- Vitamin B60,50 mg
- Vitamin C9,78 mg
- Vitamin D0,22 µg
- Vitamin E1,34 mg
- Zink1,57 mg