Kokt torsk med skånsk senapssås

Kokt sej med skånsk senapssås

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Sej

  2. 1. Börja med att tillaga fisken enligt anvisningar nedan.

  3. 2. Koka, från djupfryst, i eget spad under lock i konvektionsugn, utan lock i kombiugn.

  4. Konvektionsugn 175° C, 30 - 35 min alt
    Kombiugn (kokläge) 98° C, 10 - 12 min alt
    Kombiugn (kokläge) 72° C, 15 - 20 min.

  5. 3. Salta fisken efteråt.

    Skånsk senapssås
    1. Fräs matfett och vetemjöl.

  6. 2. Späd sedan med mjölk.

  7. 3. Smaksätt med mald senap, salt och vitpeppar.

    Servera med ärter och kokt potatis.

    Tips!

  8. Servera gärna ett gott bröd till.

  9. Enkel fiskrätt med ryggfilé av MSC-märkt sej. Serveras med en god senapssås på skånsk senap. Addera ärter och kokt potatis för en komplett måltid. Perfekt att servera i matsalen till lunch!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    438,26 kcal
  • Energi (kJ)
    1831,91 kJ
  • Fett
    8,44 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,08 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,46 g
  • Mättade fettsyror
    2,17 g
  • Fiber
    7,03 g
  • Järn
    1,32 mg
  • Kalcium
    145 mg
  • Kalium
    1421 mg
  • Kolesterol
    82,04 mg
  • Kolhydrat
    46,94 g
  • Disackarider
    1,40 g
  • Monosackarider
    1,22 g
  • Sackaros
    1,40 g
  • Magnesium
    87,15 mg
  • Natrium
    244,65 mg
  • Niacin
    6,22 mg
  • Protein
    39,15 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    249,27 g
  • Vitamin B12
    4,41 µg
  • Vitamin B6
    0,50 mg
  • Vitamin C
    9,78 mg
  • Vitamin D
    0,22 µg
  • Vitamin E
    1,34 mg
  • Zink
    1,57 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet