Kokt hoki med pocherat ägg och sparris, baconkrisp
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg (+vatten och ättika)10 st
- Bacon tärnat280 g
- Schalottenlök2 st
- Vitlöksklyfta1 st
- Smör300 g
- Grön sparris500 g
TILLAGNING
Sätt ugnen på 150 grader
Fisk
Lägg fisken i bleck och salta. Tillaga fisken till önskad innertemperatur ca 15 minuter.Bacon
Strimla bacon och stek dem hårt i en stekpanna, låt dem rinna av på hushållspapper. När det svalnat något, krossa dem till finare smul.Pocherat ägg
Koka upp vatten i en kastrull med lite ättika. Knäck ägget, ett i taget, och låt dem glida ner i vattnet. Sjud äggen ca 7 minuter. Tag upp äggen och låt dem rinna av på hushållspapper.Spenat
Hacka lök och vitlök. Fräs i en klick smör och tillsätt spenat. Smaka av med salt och peppar.Sparris
Ansa och ev skala sparrisen. Stek i stekpanna och salta och peppra.Smör
Smält smöret i en kastrull.Uppläggning
Fördela spenat på tallriken. Lägg på sparris och fisk och toppa med ägget .Skeda över skirat smör. Avsluta med baconsmulet.Servera med kokt potatis
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)531,45 kcal
- Energi (kJ)2223,46 kJ
- Fett40,87 g
- Enkelomättade fettsyror12,38 g
- Fleromättade fettsyror3,11 g
- Mättade fettsyror22,09 g
- Fiber2,50 g
- Järn3,80 mg
- Kalcium167,17 mg
- Kalium1280,26 mg
- Kolesterol348,64 mg
- Kolhydrat5,54 g
- Disackarider0,69 g
- Monosackarider1,69 g
- Sackaros0,54 g
- Magnesium137,61 mg
- Natrium628,25 mg
- Niacin4,17 mg
- Protein35,24 g
- Riboflavin0,68 mg
- Tiamin0,36 mg
- Vatten323,46 g
- Vitamin B121,79 µg
- Vitamin B60,52 mg
- Vitamin C65,84 mg
- Vitamin D1,43 µg
- Vitamin E8,37 mg
- Zink2,86 mg