Kaviarbakad Sej med broccoli
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grädde750 g
- Kaviar125 g
- peppar
- 2 dl vatten/10port
- Potatis2 kg
- Sallad
- Romansallat400 g
- Gurka1 st
- Olivolja3 msk
- Citron0,50 st
TILLAGNING
1. Lägg broccolibuketter tillsammans med sejfiléer på bleck.
2. Blanda grädde, vatten och kaviar. Häll sedan blandningen i blecket. Baka i ugn 180°C i 15-20 minuter.
Sallad
1. Skölj och bryt ner romansallad.
2. Strimla gurkan tunt.
3. Pressa över citronsaften och ringla olivolja över salladen.
Tips!
Servera gärna kokt potatis till.
Fiskrätt med klassiska smaker som kaviar och citron. Ryggfilé av sej bakas med broccoli och kaviargrädde vilket ger en god och krämig rätt. Passar utmärkt att servera på lunchmenyn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)647,82 kcal
- Energi (kJ)2710,65 kJ
- Fett39,24 g
- Enkelomättade fettsyror12,77 g
- Fleromättade fettsyror2,57 g
- Mättade fettsyror20,25 g
- Fiber6,15 g
- Järn1,79 mg
- Kalcium123,07 mg
- Kalium1654,84 mg
- Kolesterol170,50 mg
- Kolhydrat39,67 g
- Disackarider4,40 g
- Monosackarider2,99 g
- Sackaros2,39 g
- Magnesium107,45 mg
- Natrium641,81 mg
- Niacin7,36 mg
- Protein31,48 g
- Riboflavin0,39 mg
- Tiamin0,34 mg
- Vatten425,96 g
- Vitamin B125,05 µg
- Vitamin B60,82 mg
- Vitamin C88,10 mg
- Vitamin D0,43 µg
- Vitamin E4,36 mg
- Zink1,98 mg