Kapkummel med couscous & ajvardressing
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Fisk
- Paprikapulver4 tsk
- Spiskummin4 tsk
- Kanel malen1 msk
- Salt3 tsk
- Ströbröd4 dl
- Couscous med brysselkål & morot
- Couscous1 liter
- Olivolja2 msk
- 1 l. vatten/10 port.
- Brysselkål500 g
- Morötter300 g
- Ev. dill
- Marinad
- Vitlök0,50 st
- Vittvinsvinäger2 msk
- Honung1 msk
- Olivolja0,50 dl
- Dressing
- Crème fraiche4,50 dl
- Ajvar Relish0,50 dl
TILLAGNING
Fisk: Blanda alla kryddor med ströbröd. Vänd fisken i kryddblandningen. Stek fisken tills den får en fin yta, avsluta ev. tillagningen i ugn.
Couscous med brysselkål & morot: Lägg couscous i en bunke, salta och peppra. Ansa och halvera brysselkålen, lägg i kastrull. Häll på vatten och olja . Koka upp och häll över couscousen. Rör runt och plasta. Hyvla morot tunt och blanda i tillsammans med marinaden när couscousen svällt. Blanda ev. i lite dill.
Marinad: Riv vitlök och blanda med vinäger, olivolja och honung i en skål. Rör runt.
Avjardressing: Blanda crème fraiche och ajvar relish.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)514,09 kcal
- Energi (kJ)2151,21 kJ
- Fett22,35 g
- Enkelomättade fettsyror8,89 g
- Fleromättade fettsyror1,80 g
- Mättade fettsyror9,73 g
- Fiber5,48 g
- Järn1,88 mg
- Kalcium93,96 mg
- Kalium867,04 mg
- Kolesterol93,90 mg
- Kolhydrat46,63 g
- Disackarider3,12 g
- Monosackarider4,55 g
- Sackaros1,80 g
- Magnesium80,63 mg
- Natrium1265,70 mg
- Niacin3,82 mg
- Protein28,70 g
- Riboflavin0,21 mg
- Tiamin0,27 mg
- Vatten281,02 g
- Vitamin B121,18 µg
- Vitamin B60,39 mg
- Vitamin C48,58 mg
- Vitamin D0,56 µg
- Vitamin E3,05 mg
- Zink1,36 mg