Kapkummel med bacon och pepparrot samt majs- och potatispuré
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Salt, peppar
- Bacon100 g
- Majs- och potatispuré
- Potatis500 g
- Smör50 g
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 96013897100 g
- Extra smör50 g
- Haricots verts350 g
- Salt, peppar
- Smör50 g
- Pepparrot, riven
TILLAGNING
Kapkummel
1. Salta och peppra fisken. Tillaga i ugn 160 °C (till fiskens centertempratur är ca 60°C).Kapkummelfilén kommer ifrån ett fiske, som är certifierat enligt MSC miljökravför ett välskött och uthålligt fiske. Kapkummelns kött blir vackert vitt vid tillagning.
2. Skiva bacon i mindre bitar och stek i stekbord alternativ i ugn tills de är gyllenbruna och krispiga.
Majs- och potatispuré
1. Koka potatis och mosa den. Tillsätt puré, smör, Berikning Majsvällingpulver och extra smör. Hetta upp. Smaksätt.Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt haricotsverts med Grov Bönpaté, Findus 64773
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fisken med Torsktimbal, Findus 29119. Toppa med Stekt fläsktimbal, Findus 66384, skuren i små bitar och ersätt grönsakerna med Grön Böntimbal, Findus 89891. Servera med skirat smör och pepparrotsvisp.
Gelékonsistens: Fiskgelé, se MRS, böngelé, se MRS, majspuré och en god tjock smörsås samt pepparptsvisp.
Flytande konsistens: Hot fisksoppa, se MRS. Servera med crème fraiche och pepparotsvisp.
MRS= Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Servera med haricots verts, skriat smör och pepparot.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)319,90 kcal
- Energi (kJ)1338,57 kJ
- Fett18 g
- Enkelomättade fettsyror5,08 g
- Fleromättade fettsyror1,25 g
- Mättade fettsyror10,48 g
- Fiber3,49 g
- Järn1,61 mg
- Kalcium92,40 mg
- Kalium666,60 mg
- Kolesterol82,92 mg
- Kolhydrat19,20 g
- Disackarider3,58 g
- Monosackarider1,71 g
- Sackaros1,10 g
- Magnesium58,37 mg
- Natrium316,37 mg
- Niacin3,32 mg
- Protein18,71 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,22 mg
- Vatten164,19 g
- Vitamin B120,93 µg
- Vitamin B60,31 mg
- Vitamin C24,43 mg
- Vitamin D1,62 µg
- Vitamin E2,10 mg
- Zink0,85 mg