Hoki med pepparrotsdoftande ärtsås och rödbetor
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Salt0,50 dl
- Vatten 1dl/portion
- Ärtpesto
- Gul lök1 st
- Rapsolja2 msk
- Grönsaksbuljong, pulver40 g
- Créme Fraiche5 dl
- Pepparrot, färsk30 g
- Rödbetor
- Olivolja0,50 kg
- Potatis, klyftad1 kg
- Salt och peppar
TILLAGNING
Snabbrimma fisken
2. Sätt in i ugnen på 180 grader i cirka 30 minuter.
Blanda upp ärtskott med potatis och rödbetor strax innan servering.Tips!
Rimma fisken för godare smak och bättre textur.
En perfekt och smakrik fiskrätt att servera på menyn. Goda smaker av vit fisk, pepparrot, gröna ärter och rostade rödbetor. Passar såväl till lunchserveringen som på kvällsmenyn.
1. Blanda vatten och salt så det löser sig. Lägg i fisken i 20 minuter.
2. Ta upp den ur rimmlagen och låt den rinna av och lägg den på bleck.
3. Sätt i ugnen på 160 grader i cirka 15 minuter till önskad innertemperatur.
Ärtsås
1. Hacka och bryn lök och tillsätt grön ärtpuré.
2. Tillsätt därefter grönsaksbuljong och crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och färskriven pepparrot.
Rostade rödbetor
1. Blanda potatis och rödbetor med olivolja samt salta och peppar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)867,46 kcal
- Energi (kJ)3629,06 kJ
- Fett67,99 g
- Enkelomättade fettsyror41,55 g
- Fleromättade fettsyror6,03 g
- Mättade fettsyror16,83 g
- Fiber7,34 g
- Järn1,73 mg
- Kalcium92,07 mg
- Kalium1271,30 mg
- Kolesterol91,40 mg
- Kolhydrat34,83 g
- Disackarider13,79 g
- Monosackarider1,15 g
- Sackaros12,76 g
- Magnesium94,12 mg
- Natrium3612,93 mg
- Niacin5,09 mg
- Protein27,32 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,22 mg
- Vatten345,47 g
- Vitamin B120,70 µg
- Vitamin B60,49 mg
- Vitamin C43,70 mg
- Vitamin D0,34 µg
- Vitamin E10,53 mg
- Zink1,44 mg