Het fisktaco med extra krisp
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Isbergssalladshuvud1 st
- Limefrukter3 st
- Salt2 msk
- Nachos60 g
- Majonnäs0,50 dl
- Vitlök, klyfta1 st
- Salsasås200 g
- Tortillabröd400 g
TILLAGNING
1. Strimla isbergssallad tunt och blanda med salt. Låt stå i rumstemperatur i ca 1 timme. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av ordentligt innan salladen blandas med juice från tre limefrukter. Ställ in i kylskåp.
2. Pressa ner en vitlöksklyfta i majonnäsen.
3. Värm Fish n´ Chips i ugn enligt anvisningar på förpackning. Dela i bitar.
4. Bred ut den syrade salladen i tortillabröden. Klicka aioli på salladen och lägg på bitar av fiskpinnarna. Toppa med salsa och två stycken nachochips.
Tips!
Fyll med fler grönsaker om så önskas, till exempel majs och finhackad paprika.
Frasiga Fiskpinnar, nachos, limesyrad sallad, het salsa och aioli – såå gott! Kanske är en taco utöver det vanliga precis det som önskas på menyn eller matsedeln, då rekommenderar vi denna krispiga taco.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)319,27 kcal
- Energi (kJ)1335,96 kJ
- Fett12,36 g
- Enkelomättade fettsyror4,79 g
- Fleromättade fettsyror5,02 g
- Mättade fettsyror1,53 g
- Fiber1,69 g
- Järn1,06 mg
- Kalcium54,27 mg
- Kalium342,53 mg
- Kolesterol19,18 mg
- Kolhydrat40,63 g
- Disackarider1,30 g
- Monosackarider1,97 g
- Sackaros0,41 g
- Magnesium37,24 mg
- Natrium2144,16 mg
- Niacin1,28 mg
- Protein10,26 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,17 mg
- Vatten106,71 g
- Vitamin B120,61 µg
- Vitamin B60,18 mg
- Vitamin C9,53 mg
- Vitamin D0,39 µg
- Vitamin E2,87 mg
- Zink0,73 mg