Fylld fisk med tomat, mozzarella & zucchini
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- aubergine1 st
- zucchini1 st
- rödlök2 st
- röd paprika2 st
- körsbärstomater på kvist30 st
- bunt färsk basilika30 g
- olivolja1 dl
- krossade tomater500 g
- hackad gul lök100 g
- torkad basilika1 msk
- salt
- peppar
TILLAGNING
1. Tillaga den sprödbakade fisken enligt anvisning på förpackningen.
Sprödbakad fylld fisk med tomat är perfekt för att variera med det klassiska fiskrätterna.
Grönsakerna
1. Dela grönsakerna i skivor och varva dem i fina rader i ett bleck eller form.
2. Mix färsk basilika och olja till en basilikaolja. Häll sedan över grönsakerna med lite salt och peppar.
4. Toppa grönsakerna med körsbärstomaterna på kvist.
3. Tillaga grönsakerna i ugn i cirka 10 minuter på 225°C.
Tomatsås
Koka ihop en enkel tomatsås på krossade tomater, hackad lök och torkad basilika. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
Tips!
Ringla över lite av basilikaoljan på den färdiga rätten.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)349,21 kcal
- Energi (kJ)1461,24 kJ
- Fett16,37 g
- Enkelomättade fettsyror9,26 g
- Fleromättade fettsyror2,39 g
- Mättade fettsyror3,47 g
- Fiber7,47 g
- Järn2,88 mg
- Kalcium78,20 mg
- Kalium1752,13 mg
- Kolesterol98,56 mg
- Kolhydrat23,52 g
- Disackarider0,29 g
- Monosackarider17,60 g
- Sackaros0,29 g
- Magnesium101,59 mg
- Natrium712,31 mg
- Niacin6,15 mg
- Protein23,28 g
- Riboflavin0,30 mg
- Tiamin0,25 mg
- Vatten503,35 g
- Vitamin B121,01 µg
- Vitamin B60,87 mg
- Vitamin C156,15 mg
- Vitamin D1,51 µg
- Vitamin E7,82 mg
- Zink1,30 mg