Fylld fisk med spenat & haricots verts
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- haricots verts800 g
- smör100 g
- lök100 g
- tomat100 g
- potatis800 g
- färsk spenat200 g
- matlagningsgrädde2 dl
- Salt (klimat)
- Svartpeppar, grovmalen
TILLAGNING
1. Tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen.
2. Koka potatis.
Haricots verts
Stek hackad lök i smör på medelvärme. Tillsätt haricots verts och stek i några minuter. Tillsätt lite hackade tomater i slutet.
Spenat
Ha i hackad lök med lite smör i en panna och fräs lite lätt. Tillsätt matlagningsgrädde och låt koka upp. Tillsätt därefter den färska spenaten.
Tips!
Servera med en grön sallad.Fylld sprödbakad fisk med spenat är en ett utmärkt val till serveringen för att piffa upp de traditionella fiskrätterna.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)360,94 kcal
- Energi (kJ)1510,20 kJ
- Fett18,20 g
- Enkelomättade fettsyror5,32 g
- Fleromättade fettsyror1,81 g
- Mättade fettsyror9,55 g
- Fiber4,75 g
- Järn2,30 mg
- Kalcium94,39 mg
- Kalium1083,60 mg
- Kolesterol132,96 mg
- Kolhydrat23,22 g
- Disackarider1,64 g
- Monosackarider1,95 g
- Sackaros0,75 g
- Magnesium91,24 mg
- Natrium754,38 mg
- Niacin4,74 mg
- Protein23,76 g
- Riboflavin0,35 mg
- Tiamin0,20 mg
- Vatten267,40 g
- Vitamin B121,11 µg
- Vitamin B60,56 mg
- Vitamin C40,60 mg
- Vitamin D1,57 µg
- Vitamin E2,92 mg
- Zink1,25 mg