Frasiga fiskpinnar med potatissallad
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis, kokt2 kg
- Haricots Verts250 g
- Rädisa, tunnt skivad125 g
- Rödlök2,50 st
- Mangoldskott175 g
- Dressing:
- Olivolja1,25 dl
- Vitvinsvinäger2,50 msk
- Dijonsenap5 msk
- Vatten2,50 msk
- Gräslök5 msk
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Tillaga fiskpinnar direkt från frysen i ugn på 220 grader i ca 12-13 minuter.
2. Koka nypotatis. Dela sedan den och blanda ner med rädisor, mangold och lök.
3. Mixa samman olivolja, dijonsenap, vitvinsvinäger, vatten och gräslök.
4. Blanda ner dressingen i potatisbladningen och rör om.
5. Servera frasiga fiskpinnar med en härlig potatissallad.
Tips!
Det går lika bra att servera rätten med Skeppartorsk om man hellre föredrar det framför fiskpinnar.
Servera denna lättlagade och fräscha sommarrätt på lunchmenyn eller varför inte på buffébordet? En rätt som passar såväl barn, ungdomar som vuxna.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)555,84 kcal
- Energi (kJ)2325,58 kJ
- Fett26,53 g
- Enkelomättade fettsyror15,32 g
- Fleromättade fettsyror6,07 g
- Mättade fettsyror2,99 g
- Fiber5,48 g
- Järn2,03 mg
- Kalcium103,70 mg
- Kalium1117,67 mg
- Kolesterol35,40 mg
- Kolhydrat57,44 g
- Disackarider2 g
- Monosackarider1,68 g
- Sackaros0,80 g
- Magnesium102,51 mg
- Natrium711,19 mg
- Niacin5,26 mg
- Protein19,04 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,26 mg
- Vatten290,72 g
- Vitamin B121,50 µg
- Vitamin B60,53 mg
- Vitamin C50,55 mg
- Vitamin D1,04 µg
- Vitamin E7,50 mg
- Zink1,35 mg