Frasiga fiskpinnar med potatissallad

Frasiga fiskpinnar med potatissallad

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Potatis, kokt
    2 kg
  • Haricots Verts
    250 g
  • Rädisa, tunnt skivad
    125 g
  • Rödlök
    2,50 st
  • Mangoldskott
    175 g
  • Dressing:
  • Olivolja
    1,25 dl
  • Vitvinsvinäger
    2,50 msk
  • Dijonsenap
    5 msk
  • Vatten
    2,50 msk
  • Gräslök
    5 msk
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Tillaga fiskpinnar direkt från frysen i ugn på 220 grader i ca 12-13 minuter.

  2. 2.  Koka nypotatis. Dela sedan den och blanda ner med rädisor, mangold och lök.

  3. 3.  Mixa samman olivolja, dijonsenap, vitvinsvinäger, vatten och gräslök.

  4. 4. Blanda ner dressingen i potatisbladningen och rör om.

  5. 5. Servera frasiga fiskpinnar med en härlig potatissallad.

    Tips!
    Det går lika bra att servera rätten med Skeppartorsk om man hellre föredrar det framför fiskpinnar.

    Servera denna lättlagade och fräscha sommarrätt på lunchmenyn eller varför inte på buffébordet? En rätt som passar såväl barn, ungdomar som vuxna.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    555,84 kcal
  • Energi (kJ)
    2325,58 kJ
  • Fett
    26,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    15,32 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,07 g
  • Mättade fettsyror
    2,99 g
  • Fiber
    5,48 g
  • Järn
    2,03 mg
  • Kalcium
    103,70 mg
  • Kalium
    1117,67 mg
  • Kolesterol
    35,40 mg
  • Kolhydrat
    57,44 g
  • Disackarider
    2 g
  • Monosackarider
    1,68 g
  • Sackaros
    0,80 g
  • Magnesium
    102,51 mg
  • Natrium
    711,19 mg
  • Niacin
    5,26 mg
  • Protein
    19,04 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,26 mg
  • Vatten
    290,72 g
  • Vitamin B12
    1,50 µg
  • Vitamin B6
    0,53 mg
  • Vitamin C
    50,55 mg
  • Vitamin D
    1,04 µg
  • Vitamin E
    7,50 mg
  • Zink
    1,35 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet