Frasig fiskburgare med picklad rödkål
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hamburgerbröd500 g
- Bifftomat2,50 st
- Salladsblad150 g
- Picklad rödkål och gurka:
- Gurka1 st
- Vitvinsvinäger0,50 dl
- Spetskål, röd375 g
- Socker1,50 msk
- Dressing:
- Keso375 g
- Crème Fraiche1,50 dl
- Pepparrot30 g
- Dill15 g
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Tillaga Fish’n Chips Gourmetfilé enligt anvisning på förpackning.
2. Skölj salladsblad och tomat. Skär tomaterna i skivor.
3. Strimla gurka och rödkål fint. Blanda sedan med vinäger, socker och salt. Låt ligga ca 10 minuter och lägg sedan i ett durkslag och låt rinna av innan montering av burgaren påbörjas.
4. Blanda keso, crème fraiche och pepparrot - mixa lätt. Blanda sedan i hackade örter och smaka av med salt och peppar.
5. Dela den tillagade fisken i två bitar.
6. Stek eller grilla hambugarbröd. Börja montera burgaren!
Tips!
Servera fiskburgaren med klyftpotatis för att göra rätten extra mättande.
Burgare brukar gå hem hos de flesta och med en variation av protein finns det något som passar alla. Findus rekommenderar alla att ha en frasig fiskburgare stående på menyn eller på matsedeln med jämna mellanrum.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)426,08 kcal
- Energi (kJ)1782,91 kJ
- Fett15,09 g
- Enkelomättade fettsyror4,80 g
- Fleromättade fettsyror2,08 g
- Mättade fettsyror6,36 g
- Fiber4,21 g
- Järn1,82 mg
- Kalcium105,77 mg
- Kalium880,75 mg
- Kolesterol122,80 mg
- Kolhydrat38,69 g
- Disackarider4,17 g
- Monosackarider5,80 g
- Sackaros2,32 g
- Magnesium66,77 mg
- Natrium1084,01 mg
- Niacin4,34 mg
- Protein31,36 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten251,72 g
- Vitamin B121,40 µg
- Vitamin B60,51 mg
- Vitamin C31,44 mg
- Vitamin D1,80 µg
- Vitamin E2,54 mg
- Zink1,42 mg