Fisktacos med avocado och senapsröra
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Avokado i bitar200 g
- Avokado och senapsröra
- Senapsfrö, svarta1 msk
- Senapsfrö, gula1 msk
- Crème fraiche0,50 dl
- Chili0,50 msk
- Koriander15 g
- Vitkål300 g
- Olivolja0,50 dl
- Saft av lime1 st
- Salt och peppar
- Tortilla bröd400 g
- Salladsblad100 g
- Tomat5 st
TILLAGNING
Lägg senapsfrö i kallt vatten 30 minuter. Häll av och mixa med avokado, olivolja, hackad chili, creme fraich och koriander till en slät kräm. Skiva vitkålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda med avokadokrämen. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.
Tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen. Dela i mindre bitar.
Bred ut avokadoröran på tortillabrödet lägg på sallad, fisk och tärnad tomat.
Tips! Gör en örtolja och ringla över!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)251,29 kcal
- Energi (kJ)1051,42 kJ
- Fett12,76 g
- Enkelomättade fettsyror7,26 g
- Fleromättade fettsyror2,04 g
- Mättade fettsyror2,91 g
- Fiber3,30 g
- Järn0,82 mg
- Kalcium53,85 mg
- Kalium410,96 mg
- Kolesterol4,09 mg
- Kolhydrat27,19 g
- Disackarider0,83 g
- Monosackarider3,22 g
- Sackaros0,28 g
- Magnesium34,05 mg
- Natrium319,73 mg
- Niacin1,18 mg
- Protein5,33 g
- Riboflavin0,05 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vatten111,70 g
- Vitamin B120,01 µg
- Vitamin B60,23 mg
- Vitamin C23,14 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E2,52 mg
- Zink0,54 mg