Fisktacos med avocado och senapsröra

Fisktacos med avocado och senapsröra

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Avokado i bitar
    200 g
  • Avokado och senapsröra
  • Senapsfrö, svarta
    1 msk
  • Senapsfrö, gula
    1 msk
  • Crème fraiche
    0,50 dl
  • Chili
    0,50 msk
  • Koriander
    15 g
  • Vitkål
    300 g
  • Olivolja
    0,50 dl
  • Saft av lime
    1 st
  • Salt och peppar
  • Tortilla bröd
    400 g
  • Salladsblad
    100 g
  • Tomat
    5 st

TILLAGNING

  1. Lägg senapsfrö i kallt vatten 30 minuter. Häll av och mixa med avokado, olivolja, hackad chili, creme fraich och koriander till en slät kräm. Skiva vitkålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda med avokadokrämen. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.

  2. Tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen. Dela i mindre bitar.

  3. Bred ut avokadoröran på tortillabrödet lägg på sallad, fisk och tärnad tomat.

  4. Tips! Gör en örtolja och ringla över!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    251,29 kcal
  • Energi (kJ)
    1051,42 kJ
  • Fett
    12,76 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,26 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,04 g
  • Mättade fettsyror
    2,91 g
  • Fiber
    3,30 g
  • Järn
    0,82 mg
  • Kalcium
    53,85 mg
  • Kalium
    410,96 mg
  • Kolesterol
    4,09 mg
  • Kolhydrat
    27,19 g
  • Disackarider
    0,83 g
  • Monosackarider
    3,22 g
  • Sackaros
    0,28 g
  • Magnesium
    34,05 mg
  • Natrium
    319,73 mg
  • Niacin
    1,18 mg
  • Protein
    5,33 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    111,70 g
  • Vitamin B12
    0,01 µg
  • Vitamin B6
    0,23 mg
  • Vitamin C
    23,14 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    2,52 mg
  • Zink
    0,54 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet