Fisktaco med panerad fisk och vit sås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gullök
- Chili
- Tortilla400 g
- Lime
- Vitlök
- Naturell yoghurt
- Majonäs
- Kycklingbuljong
- Cayennepeppar1 krm
- Fänkålsfrö, 1 tsk1 g
- Tabasco2 tsk
- Rapsolja1 msk
- Salt och peppar
- Vitlökspulver1 g
- Spiskummin10 g
TILLAGNING
Ärterna:
1. Sautera en finhackad gul lök i en kastrull med 2 pressade vitlöksklyftor i rapsolja.
2. Tillsätt tinade gröna ärter, kycklingbuljong, limejuice från ½ lime och cayennepeppar. Låt sjuda i ca 10 min.
3. Häll ärtblandningen i en mixer och pulsera till en tjock smet. Smaka av med salt och peppar.
Vit sås:
1. Mortla fänkålsfrö med spiskummin och vitlökspulver.2. Blanda majonäs och yoghurt. Blanda i kryddblandningen en halv pressad lime och tabasco. Smaka av med salt och peppar.
1. Strimla rödkål så tunt som möjligt och lägg i isvatten. Låt rinna av precis innan uppläggning.2. Baka Fish n´ chips i ugn enligt anvisningar på förpackning.
3. Värm majstortilla snabbt i en het panna.
4. Montera tacosen med ärtblandningen, Fish n´ chips och strimlad rödkål. Toppa med den vita såsen, chili och en limeklyfta.
Tips!
Byt ut Fish n chips mot en glutenfri sprödbakad fisk för att anpassa rätten för personer som är känsliga mot gluten. Kontrollera också att majstortilla inte innehåller gluten.
Fisk är en viktig proteinkälla med massor av nyttigheter. Med vårt breda utbud av frasigt panerad fisk är det enkelt att variera fiskrätterna under hela veckan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)214,95 kcal
- Energi (kJ)899,42 kJ
- Fett6,74 g
- Enkelomättade fettsyror3,50 g
- Fleromättade fettsyror1,79 g
- Mättade fettsyror1,08 g
- Fiber0,85 g
- Järn0,53 mg
- Kalcium15,22 mg
- Kalium221,71 mg
- Kolesterol33,51 mg
- Kolhydrat25,92 g
- Disackarider0,65 g
- Monosackarider0,37 g
- Sackaros0,17 g
- Magnesium22,57 mg
- Natrium555,52 mg
- Niacin1,40 mg
- Protein11,92 g
- Riboflavin0,04 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten41,35 g
- Vitamin B120,38 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C0,23 mg
- Vitamin D0,82 µg
- Vitamin E1,76 mg
- Zink0,58 mg