Fisktaco med avokado och spetskål
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Avokado i bitar300 g
- Crème fraiche3 msk
- Olivolja1 msk
- Chili0,50 msk
- Koriander, färsk20 g
- Spetskål, vit eller röd300 g
- Ättika1 tsk
- Rödvinsvinäger1,50 msk
- Tortillabröd400 g
- Strösocker1,50 tsk
- Salt och peppar
- Limeklyftor10 st
TILLAGNING
1. Blanda avokado, crème fraiche, olivolja, hackad chili och koriander (spara lite till dekorationen) till en röra.
2. Skiva spetskål tunt. Blanda rödvinsvinäger och ättika, smaka sedan av med socker, salt och peppar. Håll blandningen över spetskålen och rör runt.
3. Tillaga Fish n´Chips Gourtmetfilé enligt anvisning på förpackning. Dela sedan fisken i mindre bitar.
4. Montera tacon. Bred ut avokadoröra i botten på tortillabröd, lägg sedan på inlagd spetskål och fiskbitar. Toppa med limeklyftor och några kvistar av koriander.
Tips!
Findus har massor av panerade fiskar som passar bra i taco, hitta dina favoriter i kategorin.
En fisktaco med krispiga bitar av Fish n Chips, avokado, syrad spetskål och koriander kan bli en succé i vilken restaurang eller matsal som helst.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)467,93 kcal
- Energi (kJ)1958,20 kJ
- Fett20,21 g
- Enkelomättade fettsyror11,02 g
- Fleromättade fettsyror4,08 g
- Mättade fettsyror3,81 g
- Fiber3,70 g
- Järn1,46 mg
- Kalcium76,02 mg
- Kalium833,72 mg
- Kolesterol96,67 mg
- Kolhydrat40,88 g
- Disackarider1,63 g
- Monosackarider2,48 g
- Sackaros0,93 g
- Magnesium67,60 mg
- Natrium1030,62 mg
- Niacin4,01 mg
- Protein28,60 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten209,54 g
- Vitamin B121,07 µg
- Vitamin B60,42 mg
- Vitamin C35,61 mg
- Vitamin D2,29 µg
- Vitamin E5,03 mg
- Zink1,44 mg