Glutenfria fiskpinnetacos med rödkål och avokado

Fiskpinnetacos med rödkål & avokado

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • rödkål
    600 g
  • avokado
    300 g
  • mango
    500 g
  • Limemajonnäs
  • crème fraiche
    400 g
  • majonnäs
    100 g
  • honung
    20 g
  • limesaft
    25 g
  • svartpeppar
    4 g
  • salt
    6 g
  • glutenfria små tortillas
    560 g
  • koriander
  • limesaft
    15 g

TILLAGNING

  1. 1. Lägg fiskpinnarna på en plåt och värm dem.

  2. 2. Värm tortillas och lägg under handduk så att de håller sig mjuka.

  3. 3. Blanda gurka, avokado, mango och limesaft. Smaka av.

  4. Limemajonnäs

  5. Rör samman majonnäs med crème fraiche, limesaft och honung. Smaka av med salt och peppar.

  6. Montera tacos genom att lägga rödkål i tortillas och därefter grönsaksröran, klicka på majonnäs och toppa med fiskpinnar och färsk koriander.

  7. Tips!

  8. Servera limeklyftor till tacosen.

  9. Finns det något godare än tacos? Prova att göra tacos på fiskpinnar nästa gång. De är dessutom glutenfria, så använd majstortillas alternativt glutenfria tortillas för helt glutenfria tacos!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    768,37 kcal
  • Energi (kJ)
    3205,21 kJ
  • Fett
    39,52 g
  • Enkelomättade fettsyror
    15,37 g
  • Fleromättade fettsyror
    10,05 g
  • Mättade fettsyror
    11,41 g
  • Fiber
    4,91 g
  • Järn
    1,29 mg
  • Kalcium
    70,91 mg
  • Kalium
    922,18 mg
  • Kolesterol
    155,87 mg
  • Kolhydrat
    64,01 g
  • Disackarider
    4,32 g
  • Monosackarider
    5,47 g
  • Sackaros
    2,62 g
  • Magnesium
    75,93 mg
  • Natrium
    1733,97 mg
  • Niacin
    4,83 mg
  • Protein
    35,50 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,23 mg
  • Vatten
    206,46 g
  • Vitamin B12
    1,42 µg
  • Vitamin B6
    0,44 mg
  • Vitamin C
    16,26 mg
  • Vitamin D
    2,79 µg
  • Vitamin E
    7 mg
  • Zink
    1,73 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet