Fiskpinnetacos med rödkål & avokado
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- rödkål600 g
- avokado300 g
- mango500 g
- Limemajonnäs
- crème fraiche400 g
- majonnäs100 g
- honung20 g
- limesaft25 g
- svartpeppar4 g
- salt6 g
- glutenfria små tortillas560 g
- koriander
- limesaft15 g
TILLAGNING
1. Lägg fiskpinnarna på en plåt och värm dem.
2. Värm tortillas och lägg under handduk så att de håller sig mjuka.
3. Blanda gurka, avokado, mango och limesaft. Smaka av.
Limemajonnäs
Rör samman majonnäs med crème fraiche, limesaft och honung. Smaka av med salt och peppar.
Montera tacos genom att lägga rödkål i tortillas och därefter grönsaksröran, klicka på majonnäs och toppa med fiskpinnar och färsk koriander.
Tips!
Servera limeklyftor till tacosen.
Finns det något godare än tacos? Prova att göra tacos på fiskpinnar nästa gång. De är dessutom glutenfria, så använd majstortillas alternativt glutenfria tortillas för helt glutenfria tacos!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)768,37 kcal
- Energi (kJ)3205,21 kJ
- Fett39,52 g
- Enkelomättade fettsyror15,37 g
- Fleromättade fettsyror10,05 g
- Mättade fettsyror11,41 g
- Fiber4,91 g
- Järn1,29 mg
- Kalcium70,91 mg
- Kalium922,18 mg
- Kolesterol155,87 mg
- Kolhydrat64,01 g
- Disackarider4,32 g
- Monosackarider5,47 g
- Sackaros2,62 g
- Magnesium75,93 mg
- Natrium1733,97 mg
- Niacin4,83 mg
- Protein35,50 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten206,46 g
- Vitamin B121,42 µg
- Vitamin B60,44 mg
- Vitamin C16,26 mg
- Vitamin D2,79 µg
- Vitamin E7 mg
- Zink1,73 mg