Glutenfria fiskpinnar med ärtstomp och fänkålsslaw

Fiskpinnar med ärtstomp & fänkålsslaw

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • potatis
    2500 g
  • rapsolja
    30 g
  • svartpeppar
    5 g
  • salt
    6 g
  • Ärtstomp
  • smör
    100 g
  • matlagningsgrädde
    0,50 dl
  • salt
    6 g
  • vitlök pressad
    10 g
  • svartpeppar
    4 g
  • Fänkålsslaw
  • fänkål tunt skuren
    500 g
  • äpple tunt skuren
    200 g
  • dill, färsk
    3 msk
  • spetskål tunt strimmlad
    500 g
  • citronsaft
    3 msk
  • salt
    6 g
  • svartpeppar
    5 g

TILLAGNING

  1. 1. Skär potatis i klyftor, vänd runt i olja, salt och peppar. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.

  2. 2. Tillaga Fiskpinnar enligt anvisning på förpackningen.

  3. 3. Koka upp ärter. Mixa med grädde, smör, vitlök, salt och peppar.

  4. 4. Blanda tunt skivad fänkål med äpple, spetskål, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

  5. Tips!

  6. Ha gärna kvar lite "bite" i ärtstompet.

  7. Glutenfria fiskpinnar med krämig ärtstomp. Serveras med rostade potatisklyftor och en fräsch coleslaw på bland annat fänkål och gröna äpplen. Perfekt lunchrätt!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    671,80 kcal
  • Energi (kJ)
    2811 kJ
  • Fett
    24,42 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,06 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,59 g
  • Mättade fettsyror
    7,74 g
  • Fiber
    14,63 g
  • Järn
    5,27 mg
  • Kalcium
    137,69 mg
  • Kalium
    2187,14 mg
  • Kolesterol
    139,51 mg
  • Kolhydrat
    64,92 g
  • Disackarider
    6,01 g
  • Monosackarider
    6,90 g
  • Sackaros
    5,57 g
  • Magnesium
    154,60 mg
  • Natrium
    1637,41 mg
  • Niacin
    10,86 mg
  • Protein
    40,41 g
  • Riboflavin
    0,39 mg
  • Tiamin
    0,81 mg
  • Vatten
    488,88 g
  • Vitamin B12
    1,30 µg
  • Vitamin B6
    1,04 mg
  • Vitamin C
    139,79 mg
  • Vitamin D
    2,80 µg
  • Vitamin E
    5,55 mg
  • Zink
    3,35 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet