Fiskpinnar med ärtstomp & fänkålsslaw
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- potatis2500 g
- rapsolja30 g
- svartpeppar5 g
- salt6 g
- Ärtstomp
- 1000 g
- smör100 g
- matlagningsgrädde0,50 dl
- salt6 g
- vitlök pressad10 g
- svartpeppar4 g
- Fänkålsslaw
- fänkål tunt skuren500 g
- äpple tunt skuren200 g
- dill, färsk3 msk
- spetskål tunt strimmlad500 g
- citronsaft3 msk
- salt6 g
- svartpeppar5 g
TILLAGNING
1. Skär potatis i klyftor, vänd runt i olja, salt och peppar. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.
2. Tillaga Fiskpinnar enligt anvisning på förpackningen.
3. Koka upp ärter. Mixa med grädde, smör, vitlök, salt och peppar.
4. Blanda tunt skivad fänkål med äpple, spetskål, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Tips!
Ha gärna kvar lite "bite" i ärtstompet.
Glutenfria fiskpinnar med krämig ärtstomp. Serveras med rostade potatisklyftor och en fräsch coleslaw på bland annat fänkål och gröna äpplen. Perfekt lunchrätt!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)671,80 kcal
- Energi (kJ)2811 kJ
- Fett24,42 g
- Enkelomättade fettsyror10,06 g
- Fleromättade fettsyror4,59 g
- Mättade fettsyror7,74 g
- Fiber14,63 g
- Järn5,27 mg
- Kalcium137,69 mg
- Kalium2187,14 mg
- Kolesterol139,51 mg
- Kolhydrat64,92 g
- Disackarider6,01 g
- Monosackarider6,90 g
- Sackaros5,57 g
- Magnesium154,60 mg
- Natrium1637,41 mg
- Niacin10,86 mg
- Protein40,41 g
- Riboflavin0,39 mg
- Tiamin0,81 mg
- Vatten488,88 g
- Vitamin B121,30 µg
- Vitamin B61,04 mg
- Vitamin C139,79 mg
- Vitamin D2,80 µg
- Vitamin E5,55 mg
- Zink3,35 mg