Fiskfilé med ärtkräm, fetaost & oliver

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Hokiefilé FINDUS 95011518
    1 kg
  • Rapsolja, salt och peppar
  • Brynt smör
    300 g
  • Ärttpuré med fetaost
  • Citronsaft
    1 msk
  • Salt och peppar
  • Crème Fraiche
    2 dl
  • Fetaost
    100 g
  • Topping
  • Fetaost
    300 g
  • Oliver svarta utan kärna
    200 g
  • Paprikapulver och svartpeppar
  • Potatis, pressad
    1,50 kg
  • Cocktailtomat
    200 g
  • Kruspersilja
    15 g

TILLAGNING

  1. 1. Lägg den tinade fisken på ett bleck och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen på 150 grader varmluft i cirka 15 minuter.

  2. Timbalkonsistens: enligt recept. Ersätt fiskfilé med Torsktimbal MSC 96008489 och tomater och oliver med Tomattimbal 96008771 samt Inlagd gurktimbal 96008770.

  3. Gelékonsistens: enligt recept. Ersätt fisk och grönsaker med Fiskgelé och grönsaksgelé, se MRS. Förtjocka sås med Thick & Easy 96012898. Byt ut pressad potatis mot potatismos, geléad, se MRS.

  4. Flytande konsistens: Fisksoppa med tomat, se MRS. Servera med en klick crème fraiche smaksatt med Selleripuré 96012431.

  5. Tips!

  6. Servera gärna lite citronklyftor till fisken.

  7. En smakrik fiskrätt med Findus finpasserade ärtpuré. Perfekt för enklare hantering och matlagning. Purén kommer i lösfrysta bitar så att det blir enkelt att ta den mängd som behövs.

  8. 2. Bryn smöret i en kastrull tills skummet tystnar.

  9. Ärtpuré med fetaost

  10. 1. Värm upp ärtpuré med smulad fetaost och värm till osten smält. Vispa sedan ner crème fraiche och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

  11. Topping

  12. 1. Lägg upp ärtkrämen på ett fat eller bleck. Bryt över lite extra fetaost, addera oliver och delade tomater.

  13. 2. Strö över hackad persilja, paprikapulver och svartpeppar.

  14. Servera med fisk, brynt smör och pressad potatis.

  15. Grov patékonsistens: enligt recept. Ersätt tomater och oliver med Grov Röd grönsakspaté 96008751.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    662,03 kcal
  • Energi (kJ)
    2769,85 kJ
  • Fett
    43,79 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,26 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,12 g
  • Mättade fettsyror
    27,09 g
  • Fiber
    6,80 g
  • Järn
    2,10 mg
  • Kalcium
    314,68 mg
  • Kalium
    1173,59 mg
  • Kolesterol
    176,72 mg
  • Kolhydrat
    32,64 g
  • Disackarider
    4,33 g
  • Monosackarider
    1,49 g
  • Sackaros
    3,57 g
  • Magnesium
    86,16 mg
  • Natrium
    948,98 mg
  • Niacin
    6,63 mg
  • Protein
    31,79 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,29 mg
  • Vatten
    321,09 g
  • Vitamin B12
    1,95 µg
  • Vitamin B6
    0,65 mg
  • Vitamin C
    54,93 mg
  • Vitamin D
    2,08 µg
  • Vitamin E
    3,42 mg
  • Zink
    2,65 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet