Fiskfilé med ärtkräm, fetaost & oliver
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hokiefilé FINDUS 950115181 kg
- Rapsolja, salt och peppar
- Brynt smör300 g
- Ärttpuré med fetaost
- Citronsaft1 msk
- Salt och peppar
- Crème Fraiche2 dl
- Fetaost100 g
- Topping
- Fetaost300 g
- Oliver svarta utan kärna200 g
- Paprikapulver och svartpeppar
- Potatis, pressad1,50 kg
- Cocktailtomat200 g
- Kruspersilja15 g
TILLAGNING
1. Lägg den tinade fisken på ett bleck och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen på 150 grader varmluft i cirka 15 minuter.
Timbalkonsistens: enligt recept. Ersätt fiskfilé med Torsktimbal MSC 96008489 och tomater och oliver med Tomattimbal 96008771 samt Inlagd gurktimbal 96008770.
Gelékonsistens: enligt recept. Ersätt fisk och grönsaker med Fiskgelé och grönsaksgelé, se MRS. Förtjocka sås med Thick & Easy 96012898. Byt ut pressad potatis mot potatismos, geléad, se MRS.
Flytande konsistens: Fisksoppa med tomat, se MRS. Servera med en klick crème fraiche smaksatt med Selleripuré 96012431.
Tips!
Servera gärna lite citronklyftor till fisken.
En smakrik fiskrätt med Findus finpasserade ärtpuré. Perfekt för enklare hantering och matlagning. Purén kommer i lösfrysta bitar så att det blir enkelt att ta den mängd som behövs.
2. Bryn smöret i en kastrull tills skummet tystnar.
Ärtpuré med fetaost
1. Värm upp ärtpuré med smulad fetaost och värm till osten smält. Vispa sedan ner crème fraiche och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Topping
1. Lägg upp ärtkrämen på ett fat eller bleck. Bryt över lite extra fetaost, addera oliver och delade tomater.
2. Strö över hackad persilja, paprikapulver och svartpeppar.
Servera med fisk, brynt smör och pressad potatis.
Grov patékonsistens: enligt recept. Ersätt tomater och oliver med Grov Röd grönsakspaté 96008751.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)662,03 kcal
- Energi (kJ)2769,85 kJ
- Fett43,79 g
- Enkelomättade fettsyror11,26 g
- Fleromättade fettsyror2,12 g
- Mättade fettsyror27,09 g
- Fiber6,80 g
- Järn2,10 mg
- Kalcium314,68 mg
- Kalium1173,59 mg
- Kolesterol176,72 mg
- Kolhydrat32,64 g
- Disackarider4,33 g
- Monosackarider1,49 g
- Sackaros3,57 g
- Magnesium86,16 mg
- Natrium948,98 mg
- Niacin6,63 mg
- Protein31,79 g
- Riboflavin0,28 mg
- Tiamin0,29 mg
- Vatten321,09 g
- Vitamin B121,95 µg
- Vitamin B60,65 mg
- Vitamin C54,93 mg
- Vitamin D2,08 µg
- Vitamin E3,42 mg
- Zink2,65 mg